icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
1 april 2012 20:08
2

Upptäckt något intressant

Ibland så för jag in vad jag ska äta i förväg. Jag använder mig då av vad MD tycker är en normal portion eller vad jag tror jag äter. När maten sedan är färdig väger jag allt till punkt och pricka. Jag tar ingen direkt hänsyn till vad jag fyllt i mer än att jag försöker undvika att det blir mer. Men döm av min förvåning slutar jag alltid lassa på innan och inte för att jag inte tycker jag ska äta mer utan för att det faktiskt är enligt mig en normal portion. Jag äter alltså mindre än vad jag tror och vad MD har som måttstock. Ett exempel är pommes. Vi köper fettsnåla pommes ibland (max 2 ggr i månaden) och kör i ugn utan fett. Enligt MD och även pommes-påsen var 200 gr en normal portion. Jag tänkte då att då äter jag säkert lite mer. Men när jag lassat på 170 gr kände jag att "det här är lagom". Pasta är likadant, jag äter mindre än vad jag tror. Intressant. Men det är inte maten som gör att jag går upp i vikt då och då, det är allt omkring maten - sötsaker: framförallt glass och möjligtvis lite för mkt godis i perioder. Det är framförallt detta jag dragit ner på vilket gör att jag håller mig lätt på 1400-1500 kcal per dag även vid träning.

Kommentarer

  • 1 april 2012 20:54
    På vissa varor står det ett förslag på vad de anser är en normal portion. Det är inte alltid 100 gr utan kan vara som på pommes 200 gr, likadant med potatis, potatismos, bulgur, ris, etc, där anger de va den normal portion är. Bulgur är t.ex. 140 gr vilket jag lätt kommer ihåg då jag äter det nästan varje dag =) Men grejen är den att jag uppskattar innan vad jag tror ungeför vad jag äter, men det är alltid mindre i praktiken.
  • 1 april 2012 21:01
    Alla sätt är bra =) Lycka till!!

Logga in för att skriva en kommentar.