icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
... 20 kilo kvar till bikini i storlek med bildens och vandring till Lejonklippans topp
1 november 2016 21:04
3

Paprikor, paprikor! (dag 24)

 

Nu är paprikorna billiga. Och så goda. Jag gör som grekerna och fyller dem med färs - fast utan ris (och tyvärr utan fetaost) - och ugnsbakar. Det finns massor av goda recept att googla på.

fyllda paprikor och tomater

Jag använder lök, vitlök (mjukstekt i olivolja), nötfärs, 1 ägg, krossade tomater och mycket goda örtkryddor. Den som vill och får kan stoppa fetaost, riven parmesan eller ricottaost i smeten. Den som får toppar också med riven ost.

 

bbd2b98c-bddb-47f5-ba91-af12e5396f76.jpg

 

Med två paprikor och grönsallad på tallriken får jag får en god middag för drygt 250 ckal/port. Eller, ok... med ett par msk tsatsiki kanske lite mer :-)

Jag gjorde en variant med tomater också. Av det urgröpta inkråmet från de färska tomaterna kokar jag tomatsås enligt detta kanonenkla recept:

http://mittkok.expressen.se/recept/paolo-robertos-basta-tomatsas/

 

ea1f88a0-54cc-4610-ba3c-766bd7c8099c.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Gillar

Kommentarer

  • 1 november 2016 22:36
    paloma

    Det ser väldigt gott ut, jag brukar äta fyllda paprikor på ungerskt vis när min pappa lagar detsmiley

  • 2 november 2016 07:40
    Bella50

    Mums 😋👏👏

  • 2 november 2016 10:32

    Något fundera på, brukar aldrig gör paprika på det viset, har aldrig gillat det jag blivit bjuden på, men den som lagade det är räd för kryddor, Blängd på oxsvans med nu när det snöar ute känns en soppa att värma sig med inte fel.

     

     

     

Logga in för att skriva en kommentar.