Paprikor, paprikor! (dag 24)
Nu är paprikorna billiga. Och så goda. Jag gör som grekerna och fyller dem med färs - fast utan ris (och tyvärr utan fetaost) - och ugnsbakar. Det finns massor av goda recept att googla på.
fyllda paprikor och tomater
Jag använder lök, vitlök (mjukstekt i olivolja), nötfärs, 1 ägg, krossade tomater och mycket goda örtkryddor. Den som vill och får kan stoppa fetaost, riven parmesan eller ricottaost i smeten. Den som får toppar också med riven ost.
Med två paprikor och grönsallad på tallriken får jag får en god middag för drygt 250 ckal/port. Eller, ok... med ett par msk tsatsiki kanske lite mer :-)
Jag gjorde en variant med tomater också. Av det urgröpta inkråmet från de färska tomaterna kokar jag tomatsås enligt detta kanonenkla recept:
http://mittkok.expressen.se/recept/paolo-robertos-basta-tomatsas/
Gillar
Kommentarer
-
Det ser väldigt gott ut, jag brukar äta fyllda paprikor på ungerskt vis när min pappa lagar det
-
Mums 😋👏👏
-
Något fundera på, brukar aldrig gör paprika på det viset, har aldrig gillat det jag blivit bjuden på, men den som lagade det är räd för kryddor, Blängd på oxsvans med nu när det snöar ute känns en soppa att värma sig med inte fel.
Logga in för att skriva en kommentar.