Vad skall det vara bra för?
Härom veckan fick jag vid beställning av mat en felleverans. Den bestod av keso. En helt ny variant av keso nämligen "chrushed keso". Blev helt paff. Min första reaktion var "va, ska man inte tugga själv längre". Nu är det ju så att även den vanliga keson inte behöver tuggas, så vad är nu bra med den nya sorten. Inte vet jag. Tyckte den smakade pyton, men det är ju en smaksak för all del. När jag läste på framsidan stod det: "finkornig cottage cheese där ostmassan krossats och blandats med en gräddig dressing till en proteinrik ingrediens till din matlagning". Jaha tänte jag, men vad är det som skiljer så starkt i smaken? Efter ett par dagar och av en ren slump, såg jag att det fanns en innehållsförteckning på undersidan. Där stod att denna nyhet innehåller bl.a. modifierad potatisstärkelse. Vad har denna ingrediens i keson att göra? Det kan man undra och inte konstigt att den smakade annorlunda än en riktig keso på 4 procent och vad betyder "en gräddig dressing"? Finns det något mer inblandat. Den är ju dessutom något rinnig också. Tänker på den märkliga smaken.
Har ni andra erfarenhet av denna för mig onödiga nyhet?
Gillar
Kommentarer
-
Jag gillar ju inte Keso överhuvudtaget, och när jag hörde om denna innovation tänkte jag mest "har de inget annat att göra". Om man mosar eller mixar Keso så når man väl resultatet att "slippa" klumparna, om man nu kanske av någon anledning har svårt för dem.
Jag har jobbat i testkök med stora kunder, och ingen sådan här förändring/ny produkt brukar komma till stånd utan ett gediget förarbete.
Så jag är faktiskt mest förbryllad att det gått igenom, eftersom de flesta som jag hört säga något har varit negativa, eller rent av mycket negativa.
-
Jag gillar inte att äta keso som den är, men köper ibland för att göra kesoplättar, risalamalta eller annat. Har också burit hem den där krossade av misstag någon gång och gillar inte alls!
Håller med: Varför, liksom?!? 😬😯
-
Tack alla tre för svar, BitheX, LinusPL, och MagganD.
Håller med er att detta är en absolut onödig produkt, som dessutom inte smakar gott. Undrar hur länge den kommer att finnas i handeln. Förhoppningsvis försvinner den snart, då en del har köpt den av misstag och därigenom ökat försäljningen, men de extra siffrorna lär väl gå över ganska fort.
-
Ja, jag har svårt att tro att någon frivilligt köper den igen... 🙈
-
Har idag läst i ICA-bladet att det finns djupfryst potatis! Om det är vanlig potatis eller om det är något annat bearbetat vet jag inte, men det låter som något nytt och onödigt. Vanlig potatis håller bra utan djupfrysning. Ack ja!
Logga in för att skriva en kommentar.