icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Är singel och bor i ett torp i skogen med min dotter. LCHF är det jag kör med ochjag försöker skapa egna mat- och bakrecept som är LCHF.
16 februari 2010 11:56

Surdegstips sökes!

Fick en surdegsgrund av väninnan igår, allt prat om surdeg den senaste tiden har gjort mig lite sugen att prova på. Motståndet mot surdeg har varit rätt stort hos mig eftersom jag är uppvuxen på ett surdegsbröd som krävde starka tänder och kraftiga käkmuskler. Min mamma bröt av flera tänder på sitt eget bröd! Nu har jag förstått att surdegsbröd inte behöver vara detsamma som tandknäckarbröd ;-) Har rätt svalt i köket (det kallaste rummet i torpet) så jag var lite orolig eftersom surdegsgrunden ska vara i rumstemperatur till en början. Jag kom dock på att om jag ställde den på köksbordet vid elementet så var det i alla fall 18 grader och nu har jag matat min deg två gånger och den verkar jäsa :-) Så imorgon kan jag nog sätta första degen. Nu tar gärna emot lite tips ffrån er med lite surdegserfarenhet!

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.