icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej! Jag är en 52 årig Stockholmare som försöker gå ner i vikt genom att i huvudsak räkna kalorier. Vi har vänner som lyckats bra med lchf, men jag älskar frukt och vill kunna äta allt, även en bulle då och då. Men vi försöker ändå pressa ner kolhydraterna på framför allt bröd och pasta. Tidigare har jag testat 5:2 och gick först ner 5 kg på ett halvår, men gick sedan upp allt igen och blev inte pigg av den dieten. Satt mest och frös inlindad i en filt på fastekvällarna. Men vi tog med oss konceptet hemgjord grönsakssoppa, som vi gör ca en gång i veckan till middag, kalorisnålt och gott

Taktiken är att äta en bra frukost, snåla ner på lunchen (blir oftast ett par frukter) och sedan kommer dagens höjdpunkt middagen där jag bränner de flesta av mina kcal. Jag försöker också att ligga på max 1200 kcal må-tors och äter sedan lite mer fre-sö. Jag väger 78 kg vid start och har ett slutmål på 70 kg, med ett delmål på 73. 
23 juli 2015 10:51
3

Sveriges vägkrogar gör ingen människa glad

Efter några slöa semesterdagar gick vi upp hyfsat tidigt igår och packade för semesterveckan hos svärföräldrarna. Vägde mig 2 dagar tidigare (normalt på fredagar) och har trots generöst semesterätande med mycket vindrickande lyckats krypa ner ytterligare -0,5 kg, hurra. Nu blir det ingen vägning på en dryg vecka, och motsvarande uppehåll från styrketräning, så nu känns det verkligen som semester 😊. Vi tränar 2 ggr/vecka + att jag går ca en timme om dagen, men jag bryr mig inte om att registrera det , jag tvivlar lite på att man verkligen får det extra kaloriutrymme som den säger. Det får räcka med matdagboken. Våra pass på gymet är 20 min crosstrainer och sedan kör vi 7 maskiner 3×15, 2 ben och 1 vardera av rygg, axlar, bröst, mage och armar.

Så styrde vi kosan söderut; en ganska välbekant rutt nu. Va, är vi bara i skavsta, där kommer flygplanen i linköping och hej var det går, snart har vi passerat vaggeryd där hjulen alltid snurrar och lagom i skåne blev det blå himmel och sol. Det tråkigaste med att bila är de mer än trista vägkrogarna. Valet tycks stå mellan smaklös husman med brunsås alternativt hamburgerkedjorna. Så i år hade vi med egen färdkost. Rågsurdegsfralla med kesoröra med ajvar, rökt kalkon och paprika. (Fick bli brödavsteg) Men någon kanske har bra tips lunchkrog för hemresan, alltså typ halvvägs mellan skåne och stockholm? 

Nu ska jag försöka att inte äta mycket bröd hos svärföräldrarna. Har med mig naturligt fet (4%) ekologisk naturell yoghurt (väldigt god, rekommenderas). Trevlig fortsatt sommar!

Gillar

Kommentarer

  • 23 juli 2015 11:10
    Opnol

    De flesta Rasta-krogarna som hänger ihop med något Scandichotell brukar ha buffé för 99 kr. Jag vet inte hur det är med de fristående, dock. På bufféerna kan man ju plocka det man gillar. 

    Här kan du kolla var de finns. De flesta har lunchmenyer utlagda. 

    Pepp! yes

  • 23 juli 2015 11:41
    Vi brukar alltid äta på Max eftersom de har ett hamburgermål som heter Low-carb. Den är utan bröd, man får två gröna isbergssaladsblad runt hamburgaren istället. Jättegod.
  • 23 juli 2015 16:09

    Tack för tips! Kan bli en max-hamburgare på vägen hem...

Logga in för att skriva en kommentar.