Kassabok
Jag ser matdagboken som min kassabok. Jag kan snabbt se när jag övertrasserar kontot. Första veckan är mitt mål enbart att försöka fylla i så bra som möjligt, motionera varje dag men i övrigt nästan äta som vanligt. Det blir en liten aha-upplvelse när man ser vad vissa saker kostar och jag kan känna att "nej det var det inte värt", eller "så lätt jag hade kunna spara här genom att ta bort en viss sak eller valt ut mot något billigare". Det som är svårt tycker jag är att hålla reda på den exakta "kostnaden". Jag äter en hel del på jobbet och vill nog fortsätta med det. men svårighetern är att jag inte vet exakt hur mycket maten väger eller vad som finns i såsen...Men tänker att i början gäller det att få bort dom riktiga bovarna som för mycke vitt bröd, godis osv. Har i alla fall gjort en förändring ikväll. I vanliga fall hade det nog blivit kebab i bröd, men ikväll blev det istället champinjonsoppa och bröd.
Jag klarar inte att göra för stora förändringar och leva för tillkrånglat i början. Istället för att gå ut hårt måste jag strama åt efter hand. Men däri ligger också faran: det går för långsamt och jag tröttnar. Min största svårighet är att sluta att äta. När jag väl börjat äta god mat vill jag äta tills jag är mätt. Äter alltid för mycket och är alldeles för mätt efteråt...och tänker att nästa gång måste jag äta mindre...men det gör jag inte. Jag vill verkligen gå ner i vikt, jag är så trött på min kropp som känns tung och trött. Tänk vad underbart att inte behöva gå runt i mjukisbyxor jämt....
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.