strikt LCHF - dag 3
Jag vill ha bröd! Kex! PASTA! godis!
Min hjärna SKRIKER efter ALLT som kroppen inte ska få, för det ska den inte hur mycket hjärnkontoret än protesterar mot min LCHF-diet. Jag vet att det blir lättare med tiden, och det är den tiden jag siktar in mig på just nu. Den tiden, och till den dagen förkylningen gått över helt så att jag kan börja träna igen. Jag hoppas på SNART för båda delarna, och det känns som att den sistnämnda kommer att vinna. Och det är ju bra! Kanske lite motion kan dämpa begäret efter kolhydrater.
Matdagbok, söndag:
Frukost:
Omelett med bacon (1/4-dels paket)
Vatten
Lunch:
Smörstekt kål, grillad kycklingfilé och vitlökssås på cremefraiche. Var faktiskt rikigt mumma.
Vatten
Middag:
Broccoligrattäng gjord på lättfraiche och matlagningsgrädde. Kassler.
Vatten
Måndag:
Frukost:
Omelett med bacon
Lunch:
Leftovers från söndag: broccoligrattäng med kassler.
Middag:
Lasagne med suzzhini istället för pasta. DET var supergott!
Jag var verkligen superhungrig på kvällen sen... så det fick bli en försenad efterrätt bestående av ca 100 g hallon (kände att 4,4 g kolhydrater var ok!) och en liten skvätt grädde.
Tisdag:
Frukost:
Baconomellet (igen :) )
Lunch:
Smörstekt kål med champinjoner, grillad kyckling och vitlökssås (från söndagen).
Mellanmål:
2 stekta ägg, 1 tomat, ca 50 g philadelphiaost.
Kvällsmat:
Inte bestämt ännu...
/Ulrika
Kommentarer
-
Bara en nyfiken fråga, varför använde du lätt cremé fraiche och matlagningsgrädde i gratängen?
Din meny ser supergod ut, smörstekt kål är så ohyggligt gott!
-
Läser din meny och undrar om du har räknat ut hur mycket energi du får i dig? Du skriver att du efter 3 dagar är superhungrig! Äter du för lite? Lchf är inte en modell där man ska svälta eller gå hungrig.
Själv startade jag för 4 månader sedan inte med någon övervikt utan ville bara testa hur det gick att vara fettdriven. Jag har varit ganska noga (periodvis) med att registrera hur mycket jag fått i mig. Blev ganska förvånad över hur mycket fett som krävs för att nå det energiintag som behövs för att nå dagsbehovet. Ännu mer förvånad blev jag när jag märkte att mina små fettreserver smälte undan sakta. Då jag inte fick i mig nog med energifull mat blev jag inte nämnvärt hungrig sedan kroppen ställt om till fettdrift (tog ca 14 dagar fullt ut), men det var uppenbart att den tog av reserverna när det jag åt inte täckte.
Så här efteråt tror jag att det var bra att jag från början försökte äta hela dagsbehovet av mängden energi, men med lchf-sammansättning (E70/20/10) då det inte gav mig hungerproblem. Är det inte så att hunger driver ett kolhydratsug som man haft som ett inlärt svar på hungern? På 3 dagar ställer inte kroppen om till fettdrift om den inte är tränad på det tidigare. Tror du inte att det blir lättare att komma in i en strikt lchf-diet om du till en början täcker in energibehovet. Det är lätt att överskatta hur mycket energi det finns i grönsaker och kött. F-et i lchf tror jag att många underskattar betydelsen av och har vant sig att vara lite rädda för. Jag har sett några exempel på nära håll som kraftigt överskattat energin i det som de äter och underskattat att de skulle må mindre bra på grund av bristen på energi i maten.
Har du inte räknat ut vad din matsedel ger i kcal, har du inget bra faktaunderlag. Jag har förvånat mig själv med att tro att det nog har varit nog med energi när jag sedan registrerat och fått svart på vitt att det inte skulle vara nog. Önskar dig lycka till. Det är intressant att prova nya matvanor, men inte helt enkelt.
Logga in för att skriva en kommentar.