icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Min resa började egentligen för många år sen kanske, när det tog slut med mitt ex. Jag såg mig då i spegeln och tänkte såhär vill jag inte se ut mera. Då gick jag ner från 85,5 till 60-nånting genom att äta lchfinspirerat och var ganska nöjd med mig själv. Ville väl helst ner till 60 blankt då, men i den vevan började jag äta antidepressiva och det i kombination med mycket annat gjorde att kilona smög sig tillbaka.

Nu börjar jag om på 90 kg efter en jobbig graviditet och envisa kilon som vägrar släppa. Jag siktar på att åter ta mig ner mot de där magiska 60-nånting. Ett delmål i taget. Förra gången hade jag långa platåer på 72ish och 67ish, men hur det ser ut nu återstår att se.

 
6 januari 2015 11:20
6

Saknad

Jag kan sakna något stt riktigt tugga på, något crunchigt. Ja, jo, helst chips och dip då, min akilleshäl deluxe. Den här kroppen består väl av lite sånt... Men det var inte det jag menade....

Men all mat är så mjuk. Jag vill ha något att anstränga käken med. Knäckebröd typ. Något hårt :) 

 

Gillar

Kommentarer

  • 6 januari 2015 11:22

    Ta lite rå viktkål så har du så det räcker:) Du kanske blir lite pruttig:)

  • 6 januari 2015 11:55
    paloma

    Morötter och dipp är jättegott och nyttigt om man gör dippen på gräddfil eller något smalaresmiley

  • 6 januari 2015 12:26
    utter

    Pepp!

  • 6 januari 2015 12:29
    Mimmiw

     

    Testa dessa! Jättegoda och superenkla att göra :)

    LCHF-frökex

    Ingredienser:
    2 dl linfrön
    1,5 dl sesamfrön
    1 dl pumpakärnor
    1 dl solroskärnor, rostade
    Salt

    Gör så här
    Häll alla frön i en bunke, täck med vatten och låt stå i kylen i minst sex timmar. Förslagvis över natten, eller över dagen. Fröna suger åt sig vätskan och linfröna bidrar till att det blir "kletigt".

    Bred ut smeten på bakplåtspapper i en ugnsform, försök få det så jämnt som möjligt. Strö över salt efter behag.

    Grädda i 125°c i en timme med stängd ugnslucka.
    Sänk därefter värmen till 100°c och grädda ytterligare en timme och öppna ugnsluckan lite då och då (ungefär varje kvart) för att släppa ut fukten.

    Stäng av ugnen, låt plåten stå kvar i ugnen och ha ugnsluckan öppen lite grann (bara en glipa) och låt stå där tills ugnen svalnat.

    Ta ut och bryt i valfria stora bitar.

    OBS! Det ska bli krispigt och torrt! Om smeten fortfarande är mjuk efter den andra timmen, låt grädda en liten stund till och känn av med jämna mellanrum.
    Det är bra om det mesta av smeten är torr och krispig då man stänger av ugnen.

    Ät med smör/Bregott och ost!         

  • 6 januari 2015 13:17

    Tack för tipsen :) 

    Jag vet inte om morötter är ok, då jag äter lchf? Men kexen ska jag definitivt prova laugh

  • 6 januari 2015 14:05
    paloma

    Ok då passar det kanske inte med morötter, men torkad skinka i ugnen eller ostchips borde funkasmiley

Logga in för att skriva en kommentar.