Den godaste maten som finns
Kommentarer
-
Roligt att matkulturer får leva kvar, en del tror snart att vår heter pizza:)
-
Kan jag som är nästan från dina trakter få recept eller höftar du bara, palt äter vi ju men inte me messmsör
-
Ja...jag har inget recept! Och en del gör såsen på mjölk istället för vatten+grädde. Men vi är lite mjölkkänsliga i vår familj och har lättare att tåla maten om vi använder grädde. Någon gång har vi haft kornmjöl också, det kan man nog göra lite som man vill. Det finns nog lika många recept som det finns familjer :) Men räkna med 2 dl vatten per person och rör ner 1 dl vetemjöl per person och sedan råg/kornmjöl tills det blir en deg som går av kavla ut. Lägg ut klabbarna (de runda plättarna) på smörgåspapper tills det är dags att koka dem, så kan man göra klart alla innan man börjar koka dem. Det gör inget om de torkar till lite i kanterna för de blöts ju upp sedan i vattnet. Koka dem som pasta i saltat vatten. När de flyter upp är de klara. Då kan man ha en till kastrull bredvid med hett vatten att lägga över de i, så de håller sig varma. Men ligger de för länge kan de bli lite väl mjuka... Men det är gott ändå:) Annars få man koka medan man äter, det går ju rätt fort. Vad kan vara lagom med fläsk per person? 100 gram kanske? Vi kör med tärnat fläsk i min familj, som man bryner och sedan gör sås på. Såsen är god och går åt en del... har inget recept men kan man göra en vitsås så kan man göra den här såsen utan recept. Bara reda av och smaka av med messmör. Vi är 5 i familjen och minst ett halvt messmörspaket går ju åt. Alltså den lite större byttan, inte den allra minsta platta sorten och inte heller den jättestora runda utan den mitt i mellan. Salt och peppar och lite soja kan man också ha.
-
Okej jag måste ju testa detta, alltid roligt testa nytt, fast det är ju nästan som Mjölpalt fast dom här är Platta o med messsmör
Logga in för att skriva en kommentar.