icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
15 januari 2012 18:27
1

Lärorikt med matdagboken

En riktigt bra sak med matdagboken är att man ser hur otroligt mycket det kan skilja mellan olika maträtter. Barnen önskade sig stuvade makaroner igår, och vi gör alltid dem på gammeldags makaroner. Då det är en favoriträtt för alla i familjen och vi är 2 vuxna och 3 barn så brukar jag göra på 2 liter mjölk och 1 liter makaroner. Till det stekte jag falukorv. Jag vet att det är rätt så "stabbig" mat, sådan där stadig skogshuggarmat, husmanskost. Men idag när vi åt skinkstek med kokt potatis och gräddsås så hade jag förväntat mig ungefär samma energi mängd, då jag ser även det som stagig mat, men det var ändå ganska stor skillnad. Endast makaronerna igår gav lika mycket som hela dagens middag... Det blir väldigt tydligt att man kan minska rätt bra på kalorierna bara genom att välja rätt mat... Och då åt jag ändå en ganska liten portion igår eftersom vi hade varit på kalas och ätit tårta. I vanliga fall kan jag nog äta det dubbla av stuvade makaroner. Det är ju såå himla gott!!! Men dagens skinkstek var god den med.

Kommentarer

  • 15 januari 2012 20:29
    Gott är det me stuvade,,o som du säger det drar iväg nått kopiöst, o som du jag kan äta massor

Logga in för att skriva en kommentar.