icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en glad hälsingetjej bosatt i Örebro tillsammans med min pojkvän. I och med flytten till Örebro 2007 gick jag upp 22 kg på grund av stor okunskap om matlagning, ren lathet samt obefintlig träning. Träning ger färdighet - idag är ett av mina stora intressen bakning och matlagning! Jag tränar på gym alltifrån 3-6 ggr i veckan och min motivation är på topp! Under hösten 2010 gick jag ner 15 kg med hjälp av påsdiet (Nutrilett) och intensiv träning, men under våren gick jag upp några kilon igen, så i dagsläget har jag ytterligare 10 kg som ska väck... Under hösten 2011 gav jag lchf en chans och min ibs-mage välkomnade dieten/livsstilen med öppna armar. Häng med på min resa att bli av med 10 kg med hjälp av lchf-livsstilen och regelbunden träning! Vi peppar varandra!
4 januari 2012 13:35
6

LCHF recept: Kyckling- och vitkålsgratäng

Till lunch idag blir det resterna från igår, min underbart goda kyckling- och vitkålsgratäng. Den här kan jag äta ihjäl mig på!! För er som inte äter enligt LCHF och vill lägga till kolhydraterna så är det bara att lägga till en deg i botten och omvandla gratängen till en paj. Här kommer lchf-varianten av receptet, efter förfrågan. [FET][UNDERSTRUKEN]Kyckling- och vitkålsgratäng[/UNDERSTRUKEN][/FET] (ca 5-6 port) [UNDERSTRUKEN]Du behöver[/UNDERSTRUKEN] [PUNKT] 3 kycklingfiléer [PUNKT] 1-2 gullökar [PUNKT] 1/4 del av ett stort vitkålshuvud (ca 8 dl riven vitkål) [PUNKT] Smör att steka i [PUNKT] 1-2 st tacokryddmix (ca 1,5-2 dl) Smaka av! [PUNKT] 2 dl creme fraiche (den fetaste) [PUNKT] 2 dl grädde (den fetaste) [PUNKT] 5 dl riven ost [PUNKT] salt [UNDERSTRUKEN]Gör såhär[/UNDERSTRUKEN] Riv vitkålen på ett rivjärn. Hacka löken i mindre bitar. Stek ihop löken och vitkålen med rikligt med smör i en rymlig stekpanna. Lägg sedan åt sidan på en tallrik. Skär kycklingen i små bitar och stek. Lägg sedan tillbaka vitkålsblandningen i stekpannan med kycklingen och tillsätt tacokryddan samt salt efter smak. Blanda ihop och tillsätt sedan creme fraichen och grädden. Låt puttra ihop en stund. Häll över allt i en ugnsform, strö över den rivna osten och gratinera i ugnen på 200 grader tills osten smält och blivit gyllene. Servera med en god sallad. [FET]Smaklig spis![/FET]

Kommentarer

  • 4 januari 2012 14:10
    Ja, det är klart att det går med lätt grädde/creme fraiche också! :) Prova denna rätt, du kommer inte ångra dig :)
  • 4 januari 2012 13:52
    Manghild
    Det verkar gott, ska testa!
  • 4 januari 2012 15:40
    Ser så mumsigt ut! Tack för receptet=)
  • 12 januari 2012 09:29
    Wow! Fina bilder och det verkar gott, ska testa! Får jag lägga upp det bland recepten på receptsidan? / Johan
  • 12 januari 2012 11:33
    Det där ser gott ut och jag kan tro att det ÄR gott. Vitkål har blivit min favorit all time - gärna tillredd i alla dess former :)
  • 12 januari 2012 19:16
    Johan: Tack! Återkom gärna när du har testat och berätta vad du tyckte om rätten :) Ja, du kan lägga upp den bland recepten på receptsidan..

Logga in för att skriva en kommentar.