Kolhydratschock
Kommentarer
-
Du kanske stog still på 120 länge innan du gick upp. Det kan ju vara så att kroppen känner igen sig och då vill den gärna stanna där ett tag. Håller tummarna för dig
-
Ja, det var trots allt två år sen jag låg där senast så den tanken har slagit mig. Tror lite att det är någon slags mental spärr för jag har haft problem tidigare med att komma under just 120. Jag får kämpa på så hoppas vi att kroppen ger med sig :)
-
En tanke som har slagit mig under min tredje vecka med GI .... vad maten smakar mycket nu. Jag har helt andra smakupplevelser och de är intensivare. Har du upplevt nåt liknande?
-
Ja, jag har helt klart kännt skillnad. Jag känner hur saker jag aldrig i mitt liv hade tänkt på som söta smakar sött. Måste bli för att man inte äter sött annars. Sen när man börjar äta mer naturligt som jag tycker både GI (oftast) och LCHF är (med naturligt menar jag rena råvaror och icke halvabrikat osv) och man blir mer medveten om vad allt egentligen innehåller, så är det mycket enklare att upptäcka genom smak om något är konstgjort eller processerat. Men i början var jag inte glad med att allt smakade mer, och det händer än ibland idag 4 månader senare. När man är van den söta fabrikssmaken med alla konstgjorda ämnen så tar det ett tag att vänja sig vid den naturliga smaken. Bara upptäckten jag gjorde igår att tacokryddan`s innehållsförteckning visar att den ingrediens det finns mest av (alltså den som står först) är druvsocker (!), visar hur manipulerade vissa smaker är. Om inte ens en kryddblandning har mest av faktiskta kryddor så är det illa. Och jag tycker inte alls att det är lika gott med tacokrydda utan, suck... Men det är bara att vänja sig.
-
Det är en sjuk värld vi lever i. Tänker på alla ungar som springer dagligen i min affär och köper energidryck och de inte bara en gång. Plus godis. Det är synd om dom och hur kommer deras kroppar bli?
Logga in för att skriva en kommentar.