icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej och välkommen till min blogg!

Här kommer jag skriva om tankar kring mat, vikt, träning och allt det "förbjudna".

Kommentera gärna, jag lovar att svara!
27 januari 2011 08:06
12

Fy vad äckligt!! :(

Jag gjorde havregrynsgröt för en stund sen på 1 dl havregryn och 2 dl vatten. Det blev typ som en klump, rättså torrt. Jag åt typ hälften. Nä om jag ska vara riktigt ärlig så åt jag bara en tredjedel. Det var ju jätteäckligt! Men imorrn är det på't igen. Jag SKA lära mig att gilla gröt, det är ju såååå nyttigt. Eller hur? Någon som har nåt tips på hur jag ska lära mig snabbare? ;)

Kommentarer

  • 27 januari 2011 08:59
    Så sant Sasssyy,,
  • 27 januari 2011 09:01
    tack!!! gör ett nytt försök imorrn :)
  • 27 januari 2011 08:08
    Ha i mer vätska, det ska ju inte vara en torr klump,, Jag har äppelmos på gott
  • 27 januari 2011 08:09
    sasssyy
    men hur gjorde du den? I gryta eller micron...jag gör alltid efter det receptet och det blir bara en klump om den står o kallnar. Man måste röra om hela tiden och blir den för tjock får man sätta till lite mer vatten, kör man på fiberhavregryn kan man få ta lite extra vatten. Jag brukar ha lite salt i gröten också.. typ en nypa.. sen geggar jag ihop den med mosad banan.....skiiiitgott
  • 27 januari 2011 08:14
    inte gå så mycke efter receptet om det blir för tjock gröt,,använd vatten så att konsistensen blir bra för dig,, jag har gärna mer så den blir lite lös,,
  • 27 januari 2011 08:15
    jaropi: ja jag får ha i mer vätska nästa gång, se om det hjälper iallafall för konsistensen men smaken går nog inte att ändra på ;) jag hade lite socker och kanel på. Planerade egentligen att ha äpplebitar i istället för socker, men orkade inte skala och dela imorse. Var vrålhungrig :) Sasssyy: I gryta. Vi har ingen micro :) Kan vara för lite vätska bara och kanske för hög temperatur?
  • 27 januari 2011 08:16
    Nu har jag precis ätit ett kokt ägg, får se hur länge jag håller mig mätt på det. Vi ska ut och äta lunch om 3 timmar.
  • 27 januari 2011 08:29
    Koka på lägre värme,, prova äppelmos
  • 27 januari 2011 08:38
    jaropi: ska prova imorrn, med äpple i. Har inget äppelmos :D
  • 27 januari 2011 08:44
    sasssyy
    ta rivet äpple då.. är supergott När gröten börjar koka ska du vrida ner spisen direkt.. beror ju lite på hur bra spis man har men så fort det börjar bubbla så drar jag ner till typ2-3 så det bara sjuder lite.. sen rör jag hela tiden och blir det för klistrigt så tar jag mer vatten sen får det absolut inte koka för länge... 1,5 minut brukar jag ta max. Havregrynen ska ju inte knapra när man äter men det ska ju inte vara som blött papper heller.
  • 27 januari 2011 09:55
    Jag brukar blanda i kanel och äppelbitar i gröten innan jag kokar den, då blir det lite mera smak än om bara har det på gröten. Lycka till! Mvh Anna
  • 27 januari 2011 09:58
    Anna: tack för tipset. Kommer med rapport efter frukosten imorrn :)

Logga in för att skriva en kommentar.