icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
35-årig kvinna som är beroende av kaffe och datorn och skulle aldrig överleva utan min mobil. Vet inte riktigt vad jag kommer i skriva i denna blogg, allt och inget antar jag :)
23 februari 2011 11:12
4

LCHF-pannacotta?

Xara brukar göra det och jag blev så sugen häromdagen. Iaf tänkte jag att jag är ju inte dummare än så att jag kan googla. Hittade detta recept: 4 dl vispgrädde 2 dl mascarpone 3 gelatinblad 2 vaniljstänger Häll grädden i en kastrull, tillsätt gelatinet och vaniljstängerna (de ska vara skurna i 3 delar/stång) Koka upp och koka sen vidare på svag värme i ca 15 min. Ta upp vaniljstängerna och skrapa ur dem. Häll i mascarponeosten och låt den smälta i vispgrädden. Häll sedan upp det i små glas och låt kylas i några timmar. Garnera med tex. hallon Har gjort detta nu och har det på kylning. Jag uteslöt osten, har ingen hemma och jag vill oavsett inte ha det i min pannacotta, tror heller inte att det är avgörande för stelnandet. Jag har gjort pannacotta 1 gång tidigare, då stelnade inte massan! Om detta händer även nu så kommer jag aldrig mer göra pannacotta - så det så!

Kommentarer

  • 23 februari 2011 15:05
    Blir intressant höra om den stelnade eller ej.
  • 23 februari 2011 15:12
    Du den blev stenhård hahaha eller nej inte stenhård men hård. Den perfekta pannacottan är nog liiite mjukare men den blev jättegod ändå :)
  • 23 februari 2011 18:30
    Som winegumm eller?
  • 23 februari 2011 21:32
    mm, det ska nog provas till helgen.. gäller bara å komma ihåg.. man ser allting på veckorna och blir sugen och på helgen glömmer man bort :P

Logga in för att skriva en kommentar.