Äggwrap med två sorters ost
Vart så jäkla inspirerad i morse av ett inlägg i Andrea's blogg "My Healthy way" där hon skriver ett recept om äggwraps. "Äggwraps" tänkte jag i mitt stilla sinne, "varför har jag inte tänkt på det förut?". Så, med kameran i högsta hugg satta vi igång och meckade en frukostwrap. Anledningen till att jag valde 2 sorters ost och bara lite skinka var helt enkelt för att få upp fetthalten. Ska jag vara petig så är fetthalten fortfarande för låg för mig personligen, men det är helt ok. Det bästa vore ju att dra på en rejäl 60%'ig ost, men en sådan fanns inte i duckling's kylskåp idag - tyvärr. Kanske dags för ett besök på Androuet?
Ingredienser:
- 110g Ägg (2 st), lätt uppvispade med lite salt o peppar
- 10g Smör
- 30g Philadelphia ost
- 25g Rökt skinka (6%)
- 35g Prästost 31%
- 110g Ägg (2 st), lätt uppvispade med lite salt o peppar
- 10g Smör
- 30g Philadelphia ost
- 25g Rökt skinka (6%)
- 35g Prästost 31%
Så, det var ingredienserna. Att jag anger det mesta i gram gör det enklare att näringsberäkna allting. Det är även en yrkesskada då man jobbar med samma måttenhet för att enklare kunna räkna upp saker till stora kvantiteter. För mig är det enklare i alla fall.
Jag började sedan med att steka själva wrappen. Jag hade lite smör i pannan, inte för att jag var rädd för att den skulle fastna, utan mer för fetthalten och smakens skull. Notera att jag alltid har för vana att slå över eventuellt kvarblivet smör ovanpå det jag har stekt.
Efter att jag stekt wrappen på båda sidor så slog jag upp den på ett skärbräde (om man vill linda in den, slå upp den direkt på smörpapperet). På med ingredienser medans det fortfarande är varmt, så att osten smälter så där lite sexigt, rulla ihop och njut.
- Fett 40g
- Fett 40g
- Protein 30g
- Kolhydrater 1g
- Kcal 479
Min slutliga kommentar är att det var grymt gott. Det här är ju också en maträtt som kan varieras i det oändliga med olika fyllningar, samt att det är en kanongrej om man vill ha något att plocka med sig.
- Kolhydrater 1g
- Kcal 479
Min slutliga kommentar är att det var grymt gott. Det här är ju också en maträtt som kan varieras i det oändliga med olika fyllningar, samt att det är en kanongrej om man vill ha något att plocka med sig.
Just nu idag så känner jag mig lite inspirerad, ska försöka hålla kvar vid den känslan. Jag har lagat mat 8 timmar per dag (eller mer) under dom senaste 25 åren, det är dags för mig att sätta den kunskapen till nytta för mig själv.
http://fatduck.se
http://fatduck.se
Kommentarer
-
Såg smarrigt ut, synd det inte är något jag kan prova äggallergiker som jag är. men dreggla över bilderna kan jag iallafall *flinar*
-
Tack för tipset! Ser jättegott ut, jag ska prova det ett tag nu eftersom jag haft litet idétorka på frukostar. Orkar inte bacon längre...; )
-
Förresten, man kan ju alltid ta sig en kopp kaffe till med en tsk kokosfett, eller kanske litet majonäs till wrappen för att höja fetthalten lite och få litet extra fart på fettförbränningen! : ) Pepp på dig!
-
Anerhe: Får se om jag kan inspireras att göra något utan ägg :) Cajza: Jo, det kan man ju. Fast jag ska försöka att få fram en "fetare" fyllning till nästa gång. Just nu lutar det åt en "Clubsandwich-gegga", typ majjo, curry och kyckling.
-
Liknande har jag gjort faktiskt. Brukar ha köttfärs som fyllning. Kallat det för lasagne eller fylld pannkaka.
Logga in för att skriva en kommentar.