icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
6 juni 2012 10:00
5

oj, där ser man, har gått ner lite över ett kilo på ett par dgr

första gången jag provar LCHF och nästan första gången i mitt liv jag provar denna formen aktivt matförsök, Weird focus, upptar mkt tanketid. Tufft att komma in i, har varit lite orolig efter varje måltid då det känns som jag frossat i fett. Inte vetat om jag ska hålla ner på kalorierna mer eller testa fullt ut. Men ngt händer..Efter 2 dagfar började känna mig pigg (hela dagarna), lite svårt att sova på nätterna, brännande känsla i kroppen, energisk. Började på 68-69 kg i lördags och nu mellan 66-67 kg (onsdag) - vatten, fett? Jag lyckas dock inte ännu hitta en bra variant för max 20 g kolisar /dagen. Det där med frukostar är svårt tycker jag, vill inte äta ägg varje morgon. Idag blev det så yogurt, blåbär, linfrö och valnötter och oj vad det drog iväg på kolhydraterna igen, fanken också, läste dock att valnötter ok LCHF, jag tyckte ändå att det kändes LCHF (och endast ett fåtal blåbär).Har köpt flera kokböcker, både Halléns och Davidsons är bra, måste hitta variationsmöjligheter om jag ska lyckas hålla fast vid denna diet, kan inte äta ett stekt ägg varje morgon. Provar vidare så fullt ut jag kan.

Kommentarer

  • 6 juni 2012 10:33
    aregnisw
    Hejsan! Jag äter också LCHF och har gjort sedan Januari i år men jag har ett kanongott bröd som jag äter varje morgon tror du kan hitta det i receptbanken, är lite baltigt att göra men man får ju ut ca 27 skivor av en limpa, och då har man ju till varje frukost i en månad. Började också med bacon o ägg på morgonen men det slutade jag med rätt snart. Och i det brödet är det noll kolhydrater.Själv brukar jag ha en skiva rökt skinka med röd paprika på och naturligtvis kaffe till. Tror det heter linfröbröd annars kan du ju gå in och kolla på min matdagbok. Lycka till!!!!
  • 6 juni 2012 10:38
    Tack för bra tips!
  • 6 juni 2012 10:40
    aregnisw
    Kan tillägga att jag tar fiberhusk istället för fibrex.
  • 6 juni 2012 10:42
    :-) kopierade recept från din matdagbok, ska verkligen prova detta, tack
  • 6 juni 2012 10:44
    aregnisw
    Så lite så lycka till och ha en bra Nationaldag!!

Logga in för att skriva en kommentar.