icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
6 januari 2017 10:13
5

Mat under tian

Januari, nya mål är satt och viktminskning i kombination med att bli mer ekonomisk går hand i hand. Restaurangbesök, alkohol, godis, fika.. listan kan göras lång. Idag har jag veckohandlat. 324kr gick allt på. Nu ska jag inte handla förren torsdag nästa vecka.. kan tänkas sambon behöver mer mjölk men det ska vara det enda i matväg. 

Det känns lite tufft med matlådor måste jag erkänna.. vi är ofta på språng med jobbet o nästan alla äter lunch ute. Hur gör ni? Jag har införskaffat matlåda med fryslock men det känns ändå tufft med den sociala biten. 

 

Kan tipsa om hemsidan https://undertian.com/ där har de matlistor och inköpslistor för mat under 300kr/veckan. 

Gillar

Kommentarer

  • 6 januari 2017 10:20
    Arrietty

    Enastående! Jag har ständiga problem med en vegetarisk kräsen dotter och det är skittråkigt att lägga ner energi på att laga mat som hon sedan inte gillar något värst... så då blir det svindyr Oumpf. Men de här recepten gillar jag med och det är ju inte direkt tjockismat heller... tack, den hamnar bland bokmärkena!

  • 6 januari 2017 10:26

    Ja recepten verkar riktigt bra.. de har mkt böner och linser så man får i sig protein också 🙂 Jag får återkomma om en vecka när jag testat recepten. 

  • 6 januari 2017 10:31
    FrkM

    Vilket bra tips du har! Ser riktigt gott ut :)

    Jag har samma dilemma med att vara mycket på språng alt inte hinna med lunchen. Får du några bra tips hör gärna av dig!

    FrkM
    http://padetrettio.blogg.se 

  • 6 januari 2017 10:51

    Fördelen med matlåda på mitt jobb är att jag kan äta tidigt om jag är hungrig - vilket jag ofta är redan vid 11 - 11.30. Jag tycker om när det är lugnt runt matbordet, sitter gärna själv (har ett socialt krävande arbete i övrigt). Äter nästan bara veganskt vilket är väldigt billigt om man tillagar maten själv (jag är lite bortskämd då min dotter lagar nästan all mat och den blir så mycket godare än när jag gör den). Sparar in massor på att ta med matlåda och framförallt vet jag vad jag äter vilket ger resultat på vågen. Ett tips är att märka upp innehållet i matlådorna med en bit frystejp ( både vad det är men även kaloriinnehållet) minnet kan vara ganska kort ibland...

  • 6 januari 2017 11:01
    Arrietty

    ... det där med matlåda hade de flesta ju på mitt jobb men av ngn anledning fann jag det oerhört deprimerande att äta med dem i lunchmatsalen fastän de är hur trevliga som helst... och att värma och sedan gå till mitt kontor är ju lite väl osocialt. Så för mig är det också ett problem, ett tag löste jag det genom att åka hem vid två (kan jobba hemifrån mycket) laga mat då och alltså bara äta ett stort mål på dagen, vid klockan tre ungefär. Fungerar utmärkt så länge man inte ska umgås med någon i samband med måltider. Och jag tycker att halva antalet träffar jag bjuds in till (och behöver närvara vid) kombineras med att det bjuds på lunch. Vore ddet varje dag vore ju problemet löst för det är oftast helt ok mat (och vad billigt det skulle bli!) men nu är det en gång i veckan och då spricker ju matschemat.

Logga in för att skriva en kommentar.