icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Vintage- och 50-tals-älskande 26-åring i Norge. Glad i god mat, god musik och gott sällskap!
28 februari 2012 16:09
1

Baka bröd

Jag brukar baka en hel del bröd, men inser att denna GI-djungel och LCHF blabla så är jag verkligen helt lost. Hittade en påse i butiken sem hette Møllerens lavkarbobrød (bor i Norge) som jag tänkte prova. Detta mest för att jag älskar bröd och vill inte förbjuda mig att äta det, så tänkte prova. Har ni nån erfarenhet av lowcarb-bröd? Och har ni några tips/recept? Jag hatar frukt i bröd, äpplebitar, russin etc och har inte hittat nåt recept än som jag gillar. Gillar verkligen inte att baka färdigblandninger, 1-2-3-bröd osv, men får prova för denna gången, tills jag hittar nåt annat. Största problemet är väl utvalet av mjölsorter osv i norska livsmedelsbutiker, och jag har svårt att översätta allt dom kallar spelt osv, och hitta svenska motsvarigheter. Soyamjöl, dinkelmjöl m.m verkar va helt omöjligt. Kanske hälsokostbutiker men då kostar det väl en förmögenhet. Blir att hamstra nästa gång man är hemma i sverige!

Kommentarer

  • 28 februari 2012 18:06
    Jag älskar lchf fröknäckebröd. Det är så lätt att göra också.

Logga in för att skriva en kommentar.