LCHF
Kommentarer
-
Haha, ja visst får man en härlig känsla när man får äta sig mätt. Tänk dock på att inte överäta, för det är lätt hänt när man ätit en massa kolhydrater förut. Man behöver inte alls lika stora portioner när man äter fett och protein. Lycka till med lchf och det är bara att fråga om du undrar över något. Själv har jag ätit lchf sen juli förra året.
-
Det känns jättebra att man kan få fråga om man är osäker och det är man ju, problemet från början är nog att man kanske stoppar i sig för mycket men förhoppningsvis lär man sig var gränsen går när man ställt sig på vågen och ser att den går åt fel håll, då kan man vara helt övertygad om att, nä du har det nog blivit lite fel i mathållningen, jag bara tjatar oma ägg som jag inte äter och vad jag kan välja i stället. Behöver man komplettera med proteinpulver om man inte äter ägg? Så himla mycket nya intryck men det lugnar väl kanske ner sig om en vecka eller så när man fått lite perspektiv på tillvaron :)
-
Stoppa i dig för mycket av [FET]LCHF[/FET]-mat tror jag inte du behöver oroa dig för, men jag varnar verkligen för keso & bär, samt större mängder grönsaker! Då kommer du att överdosera kolisarna och om du är känslig, blir det svårare med viktnedgången. Tänk strikt till en början, är mitt tips!!! (Sedan kan du alltid öka kolisarna, om du märker att det funkar ändå.)
-
Ok, jag som trodde keso var bra iaf var det gott att blanda med vispgrädde men det får väl bli en nödlösning när godissuget sätter in, grönsakerna var ugnsrostad paprika, lök, squash och aubergin.Blandat med kallpressad rapsolja, stod i ett lchf recept . :)
-
En så liberal tolkning av LCHF tror jag fungerar bäst för folk som "bara" vill må bra och leva sunt! Men om du även vill gå ner i vikt, behöver många (inklusive jag själv) minska ner på kolhydraterna betydligt mer än så. Kolla gärna i min matdagbok december-maj! Åt jag grönsaker, så var det broccoli, blomkål, brysselkål, sparris... dvs näringsrika grönsaker. Och jag höll nere mejerivarorna till ett minimum (bara smör i form av 100%-ig smörlolja i frikostig mängd), på sin höjd lite fullfet crème fraiche i någon sås och så vispgrädde i téet.
-
En fråga: Varför har man kokosfett i kaffet? Gör det nåt för smaken eller är det för fetthaltens skull?
-
Jag har haft icke smaksatt kokosfett i téet för fettets skull. En del gillar dock smaken av smaksatt kokosfett, vad jag förstår!
-
Köpte naturellt kokosfett och hade i en kaffesked ungefär för det var någon här som använde sig av det för fettets skull, så då tänkte jag, nybörjare som jag är att så är nog bra att göra
-
Visste inte ens att det fanns smaksatt kokosfett. Vilka smaker finns det?
-
Jag var på hälsokosten och det fanns naturell och med kokossmak, man ska tydligen köpa på hälsokosten för att få det så nyttigt som möjligt
-
Det som jag tycker är bra med alla sådana här "extra" fettkällor (bara fett, ingen smak), är att det fungerat så hiiimla bra för mig vad gäller viktnedgången! Exakt vad det är som jag har känt mig mätt av tvista de lärde, men jag har iaf sluppit allt sötsug coh gått stadigt ner i vikt (till en jämvikt som ligger under min egen målvikt!!). Och det var liksom poängen för min del :-)!
-
Dizmag: ja alltså som harriet1 skrivet: sådant som smakar kokos och sådant som inte smakar någonting alls :-D!
-
Hur mår man om man får i sig för lite protein och kolhydrater?
-
"För lite" kolhydrater mår man underbart av, haha! Det är ju ingenting kroppen behöver. Men protein behöver man. Ingen aning om hur proteinbrist yttrar sig, har aldrig varit i den riskzonen ;-). Googla?
-
Tack för tipset! För närvarande brukar jag ha vispgrädde och sukett i kaffet. Jag har läst att det inte är så bra med sötningsmedel heller men jag vet inte varför. Det är inga kolhydrater i det.
Logga in för att skriva en kommentar.