icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Gift tjej på 45 bor utanför Bodö i NordNorge har barn stora, hund, katt, höns
11 oktober 2011 18:19
8

Bummlan spåna här me mig nu,, Trattis hjälp

Jag torkar ju Trattisar o nu dag 2 så har mesta av vätskan försvunnit, o nu när man tar i dom så är dom fasta o fina, inte blöta alls,, Nu skulle det egentligen var superläge att stoppa dom i frysen som me vanliga Kantareller,, o då har man ju det bästa kvar eller hur?? Eller är jag ute o cyklar nu?? Nix jag provar att slänga några i frysen o tar upp dom till Trattispajen på Lördag, Ronjja bara lugn du jag ska plocka mer åt dig

Kommentarer

  • 12 oktober 2011 08:17
    Bummlan
    Gör du så med kantareller? Nä, jag skulle fortsätta torka och stoppa dem i burkar så har du mer plats i frysen till sånt som måste vara där. Det är ju skitenkelt att bara stoppa ner en näve i en kastrull i kokande vatten och få dem "färska" igen. JAg toksomnade igår!
  • 12 oktober 2011 08:18
    Bummlan
    Och missade den här. Du skrev den ju strax efter 18. Dig måste man ju ha koll på hela tiden, om man ska hänga med :)
  • 12 oktober 2011 08:24
    Hörru jag torkar som du gör, men nu tänkte jag prova få till samma konsistens som vanliga kantareller, Det var den tanken jag hadde, lite mer svamp som inte blir så skrumpna som trattisar blir Det var så jag tänkte, Jag har fryst in lite till pajen på lördag, ska kolla hur dom blir
  • 12 oktober 2011 08:40
    Bummlan
    Ja det blir jättespännande. För så har jag aldrig gjort. Och jag tänkte ju att du torkat, för det har vi ju pratat om. Menar du att kantarellerna blir som färska om man fryser på det viset? För jag har alltid förvällt kantarellerna innan jag fryser. Torka kantareller blir inte bra, tycker jag. Jag vill vet aom det blev bra, för det vore ju super. Trattisar klarar ju en del frysning i skogen så det borde gå. HAr skrapat fram trattisar under snö och använt. Hur fräsha som helst. Bara första veckans hysteriska älgjakt lagt sig här ska jag ut igen och plocka. Det finns så jag blir alldeles knäpp bara av att tänka på hur många det står där.
  • 12 oktober 2011 08:40
    Bummlan
    Hur gör du pajen? Hur blev soppan igår?
  • 12 oktober 2011 10:00
    Nu stack den jag skriver om när jag kommer hem
  • 12 oktober 2011 10:17
    Bummlan
    Det är lugnt :) Men det kanske vore gott till lunch! Mycket svamp i och inte svampstuvning, det gillar jag. Hatar när de kallar det paj och så är det ett pajskal med stuvning i. Då kan jag lika görna äta omelett :) Ta`t lugnt!
  • 12 oktober 2011 14:16
    Pajen kommer här Skalet 125 gr margarin 3dl mjöl 1 dl riven go ost 1krm salt 2-3 msk vatten rör i hop o låt vila ca30 min, pressa ut i formen o nagga lite i botten på me en gaffel, Förgrädda 8-10 min ca 200 grader Fyllning 2dl purjolök skivas 1dl soltorkade tomater 1klyfta vitlök finhackas 500. gr svamp, ta så mycke du vill fylla upp me)) 3-4 ägg beror på st 2dl grädde 2dl mjölk 2-3 krmt salt Peppar efter smak 2-3 dl riven ost 1-2 msk Senap,, har jag ibland i för extra smak, inte på Lördag Stek Purjo Vitlök o svamp lätt o lägg i formen, hacka eller dela tomaterna o strö över, samt osten Blanda ägg grädde mjölk kryddor ev senap o häll över in i ugnen ca 30-40 min eller tills den stannat, super gott

Logga in för att skriva en kommentar.