Kärleksmums o Drömmar
Kommentarer
-
Jordnötsbiscotti med chokladdopp! Supergoda! Men de med morötter jag gör nu är nästan nyttiga. Mindre socker och mindre fett och mer morötter. Nu är vi i bakartagen :) Eller valnötsbrödet. Eller vaniljmunkar funderar jag på... [LANK]http://www.matklubben.se/recept/vaniljmunkar_38708.html[/LANK]
-
Du fuskar ju, jag har ingen hembakat tidning jag da, men jag ska ner på kupan o kolla nya kokböcker, billiga där Vaniljmunkar lät gott, jag har ju fritös,, älskar varm munk rullad i socker,, men fy vart kom det där ifrån
-
Precis! Jag har t o m köp olja till min fritös. Jag som slängde massor i helgen, eftersom jag inte ska frittera :) Vill du ha morotsreceptet?
-
Ja tack, kan vara en kul grej att prova o om det är gott o sunt så är det perfekt för ungarna, jag har nu bakat i 2 dagar o inte ens sugen att smaka, men jag slickade skålen:L
-
Morotsbiscotti 30-35 st Dessa biscotti är inte så söta och passar perfekt att att förvara i en vacker burk i köket (i helsike heller. Mina ska ner i plastburk och ut i förrådet) 2 dl havregryn 4 dl vetemjöl 2 msk (!) bakpulver (jag trodde att det stod fel och tvekade, men körde 2 msk. Och det verkar funka.) 1 dl råsocker (hade jag inte så jag körde rörsocker) 2 msk kanel (nästa gång tar jag nog ingefära) 2 ägg 0,5 dl filmjölk 150 gr rivna morötter 3 msk rapsolja 150 gr mörk choklad (men det kan man ju skippa om man inte har nån :)) Gör så här 1. Sätt ugnen på 225 gr. Blanda samman havregryn, vetemjöl, bakpulver, socker och kanel. 2, Knäck i äggen och häll i filen och rör till en jämn smet. (mitt blev mest som en torr pajdeg) 3. Tillsätt rivna morötter och olja (jag hade i ca 60 gr krovt hackade valnötter också). 4. Dela degen i tre delar och rulla till längder (min gick inte att rulla utan jag smetade ut det). Grädda i ca 15 min. Ta ut plåten och stäng av ugnen. 5. Skär till sneda skorpor av längderna och sätt in dem i ugnen igen och låt eftertorka i ca 60 min i eftervärme. (Jag la dem på sidan och satte ugnen på strax under 100 gr och tänker vända på dem om en halvtimme). 6. Smält chokladen över vattenbad och doppa biscottin i den när de blivit kalla. HÄPP!
-
Jäkla bra gjort att inte vara sugen. Igår åt jag bara en biskvi (som de hade en insändare om att smörkrämen bara skar sig i det här numret). Och slickade skålen. Idag har jag provsmakat ett pyttelitet hörn och INTE slickat skålen. Jag är stolt. Jag håller på och småslickar och småsmakar så jag har säkert fått i mig ett helt kafferep när kakorna väl kommer ut ur ugnen. Men nu kaloriräknar jag igen. Och då går det lättare. Måste få in rätt vanor och bort med ovanorna. Lyckostar ungarna. De är väl inte bortskämda med hembakat, kan jag tro!!!
-
Smask smask. Och jag som slutat med bakverk. Nu börjar jag dregla snart.
-
Jag kan skicka ett gross till dig! Behöver plats för vaniljmunkarna i frysen :)
-
Här är det ungarna ( Frida ) som bakar men dom där morotsskorporna lät hur goda som helst. Har lovat att göra rabarberpaj tills tjejerna kommer från träningen men jag tror jag kör till med morotsskorpor oxå. Fast jag hinner inte innan dom kommer hem men DET tror jag dom överlever.
-
Morotsskorporna går ganska snabbt (om man inte envisas med att väga varenda ingrediens och göra ett eget recept i MD ;). 136 kval/skorpa om man får ut 30. Jag fick ut 37, så jag tjänar några kcal. RABARBERPAJ!!!!! Med vaniljvisp. Eller vaniljglass. Tråkmaken äter inte rabarber, så det blir väldigt lite av det här. Trots ett prima rabarberstånd i tomthörnet :(
-
Om jag fortsätter så här behöver jag mera frys, jag ska baka dom där,, Ronjja jag har kollat rum, vandrahem är billigast finns ett i stan o ett lte utanför, annars hotell kr 500-1000 sen beror det på om man delar rum
-
Tälta? Jag försökte få maken att gå med på att köpa en frys till i helgen. Men hans skyddslackering på Caddyn fick gå före. SKIT! Vi får börja sälja på gatan. Det braiga med biscottin är ju att de ska vara snustorra. Så de behöver inte ner i frysen. Om man inte har choklad som smälter, förstås-
-
Ja så har jag ransakat skåpen,, inget socker, det kastade jag häromdagen, var som en tegelklump Nyss stoppat chokladkakorna i frysen styckvis, smeten var lös,,
-
Kladdiga chokladkakor. Gud så smarrigt! Jag skär bitar av mitt muscovadosocker och stöter det i morteln. Men det blir inte så bra. Ibland försöker jag lösa upp det i degvätskan. Det går så där. Hoppas det tar slut snart. Så här mycket socker har jag aldrig köpt förr :) Jag har t o m pärlsocker hemma!!!! Ifall jag skulle få för mig att göra finska pinnar :)
-
Ja det kunde ju jag ha gjort förfarsken,, kunde du inte kläckt ur dig det för några dagar sen))) Pärlsocker är till bullar o pinnar
Logga in för att skriva en kommentar.