icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Gift tjej på 45 bor utanför Bodö i NordNorge har barn stora, hund, katt, höns
23 augusti 2011 18:07
17

Kärleksmums o Drömmar

Låter fantastiskt eller hur, Ja men det är det me Chokladkaka med glasyr på grädde florsocker kaffe o 200gr mörk choklad Chlad smetn häll på bli en fadäs, jag vet jag har massor me choklad som jag fått o vunnit i skåpen, Bröt upp en chokladkaka o häller över den heta grädden, rör om o den är lös, Förbaskat det skulle vara 200 o jag har haft i 100, i skåpet på språng o river ut kaka efter kaka, ingen vanlig mörk, tar en me mig o när jag bryter den såser jag det var pistage men det vart bra o lite knottrigt me Pistagen Drömmar vart gjorda mens chokladkakan stog i ugnen, Frågan är nu vad ska jag baka i morron,, förslag

Kommentarer

  • 23 augusti 2011 18:15
    Bummlan
    Jordnötsbiscotti med chokladdopp! Supergoda! Men de med morötter jag gör nu är nästan nyttiga. Mindre socker och mindre fett och mer morötter. Nu är vi i bakartagen :) Eller valnötsbrödet. Eller vaniljmunkar funderar jag på... [LANK]http://www.matklubben.se/recept/vaniljmunkar_38708.html[/LANK]
  • 23 augusti 2011 18:17
    Du fuskar ju, jag har ingen hembakat tidning jag da, men jag ska ner på kupan o kolla nya kokböcker, billiga där Vaniljmunkar lät gott, jag har ju fritös,, älskar varm munk rullad i socker,, men fy vart kom det där ifrån
  • 23 augusti 2011 18:19
    Bummlan
    Precis! Jag har t o m köp olja till min fritös. Jag som slängde massor i helgen, eftersom jag inte ska frittera :) Vill du ha morotsreceptet?
  • 23 augusti 2011 18:23
    Ja tack, kan vara en kul grej att prova o om det är gott o sunt så är det perfekt för ungarna, jag har nu bakat i 2 dagar o inte ens sugen att smaka, men jag slickade skålen:L
  • 23 augusti 2011 18:53
    Bummlan
    Morotsbiscotti 30-35 st Dessa biscotti är inte så söta och passar perfekt att att förvara i en vacker burk i köket (i helsike heller. Mina ska ner i plastburk och ut i förrådet) 2 dl havregryn 4 dl vetemjöl 2 msk (!) bakpulver (jag trodde att det stod fel och tvekade, men körde 2 msk. Och det verkar funka.) 1 dl råsocker (hade jag inte så jag körde rörsocker) 2 msk kanel (nästa gång tar jag nog ingefära) 2 ägg 0,5 dl filmjölk 150 gr rivna morötter 3 msk rapsolja 150 gr mörk choklad (men det kan man ju skippa om man inte har nån :)) Gör så här 1. Sätt ugnen på 225 gr. Blanda samman havregryn, vetemjöl, bakpulver, socker och kanel. 2, Knäck i äggen och häll i filen och rör till en jämn smet. (mitt blev mest som en torr pajdeg) 3. Tillsätt rivna morötter och olja (jag hade i ca 60 gr krovt hackade valnötter också). 4. Dela degen i tre delar och rulla till längder (min gick inte att rulla utan jag smetade ut det). Grädda i ca 15 min. Ta ut plåten och stäng av ugnen. 5. Skär till sneda skorpor av längderna och sätt in dem i ugnen igen och låt eftertorka i ca 60 min i eftervärme. (Jag la dem på sidan och satte ugnen på strax under 100 gr och tänker vända på dem om en halvtimme). 6. Smält chokladen över vattenbad och doppa biscottin i den när de blivit kalla. HÄPP!
  • 23 augusti 2011 18:55
    Bummlan
    Jäkla bra gjort att inte vara sugen. Igår åt jag bara en biskvi (som de hade en insändare om att smörkrämen bara skar sig i det här numret). Och slickade skålen. Idag har jag provsmakat ett pyttelitet hörn och INTE slickat skålen. Jag är stolt. Jag håller på och småslickar och småsmakar så jag har säkert fått i mig ett helt kafferep när kakorna väl kommer ut ur ugnen. Men nu kaloriräknar jag igen. Och då går det lättare. Måste få in rätt vanor och bort med ovanorna. Lyckostar ungarna. De är väl inte bortskämda med hembakat, kan jag tro!!!
  • 23 augusti 2011 18:58
    captainC
    Smask smask. Och jag som slutat med bakverk. Nu börjar jag dregla snart.
  • 23 augusti 2011 19:02
    Bummlan
    Jag kan skicka ett gross till dig! Behöver plats för vaniljmunkarna i frysen :)
  • 23 augusti 2011 19:03
    Här är det ungarna ( Frida ) som bakar men dom där morotsskorporna lät hur goda som helst. Har lovat att göra rabarberpaj tills tjejerna kommer från träningen men jag tror jag kör till med morotsskorpor oxå. Fast jag hinner inte innan dom kommer hem men DET tror jag dom överlever.
  • 23 augusti 2011 19:06
    Bummlan
    Morotsskorporna går ganska snabbt (om man inte envisas med att väga varenda ingrediens och göra ett eget recept i MD ;). 136 kval/skorpa om man får ut 30. Jag fick ut 37, så jag tjänar några kcal. RABARBERPAJ!!!!! Med vaniljvisp. Eller vaniljglass. Tråkmaken äter inte rabarber, så det blir väldigt lite av det här. Trots ett prima rabarberstånd i tomthörnet :(
  • 23 augusti 2011 19:12
    Om jag fortsätter så här behöver jag mera frys, jag ska baka dom där,, Ronjja jag har kollat rum, vandrahem är billigast finns ett i stan o ett lte utanför, annars hotell kr 500-1000 sen beror det på om man delar rum
  • 23 augusti 2011 19:16
    Bummlan
    Tälta? Jag försökte få maken att gå med på att köpa en frys till i helgen. Men hans skyddslackering på Caddyn fick gå före. SKIT! Vi får börja sälja på gatan. Det braiga med biscottin är ju att de ska vara snustorra. Så de behöver inte ner i frysen. Om man inte har choklad som smälter, förstås-
  • 23 augusti 2011 19:17
    Ja så har jag ransakat skåpen,, inget socker, det kastade jag häromdagen, var som en tegelklump Nyss stoppat chokladkakorna i frysen styckvis, smeten var lös,,
  • 23 augusti 2011 19:21
    Bummlan
    Kladdiga chokladkakor. Gud så smarrigt! Jag skär bitar av mitt muscovadosocker och stöter det i morteln. Men det blir inte så bra. Ibland försöker jag lösa upp det i degvätskan. Det går så där. Hoppas det tar slut snart. Så här mycket socker har jag aldrig köpt förr :) Jag har t o m pärlsocker hemma!!!! Ifall jag skulle få för mig att göra finska pinnar :)
  • 23 augusti 2011 19:23
    Ja det kunde ju jag ha gjort förfarsken,, kunde du inte kläckt ur dig det för några dagar sen))) Pärlsocker är till bullar o pinnar

Logga in för att skriva en kommentar.