icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
5 augusti 2009 17:37
5

Idétorka

Ibland är det svårt att komma på vad man ska äta... Det går i det samma och det samma och det blir liksom vansinnigt tråkigt till slut... Förslag?... På middagsmat.

Kommentarer

  • 5 augusti 2009 17:41
    japp, gor en sallad med gronsallad, stekt kyckling, getost, valnotter och agg, som dressing enbart lite (ngr droppar) balsamvinager, men se till sa att det ar bra balsamvinager! 25g getost, 1 agg, 100 g kyckling per pers ungefar. smula over lite valnotter, men se upp, dom ar energirika. 15g per pers racker... I min matdagbok under dagens middag finns min sallad...
  • 5 augusti 2009 18:51
    tips: Linnea alá fluff, dvs man tar vad man har (tex tonfisk, quinoa, broccoli, paprika, cremé friech etc etc och steker/kokar/skär upp dom var för sig (cremefreichen gör man nån typ av sås av genom att tex röra i sweet chili sås) och lägger upp dom fint. jättegott faktiskt (och man kan lätt anpassa den tex byta ut tonfisken mot tofu om man är veg etc etc)
  • 5 augusti 2009 18:54
    glömde säga att i min Linnea alá fluff så är det altid stekta hela (konserverade) champinjoner kryddat med timjan (kan uteslutas om man inte har det hemma)
  • 5 augusti 2009 20:16
    Gillar du grillat? Det finns hur mycket grönsaker som helst som funkar att grilla. Enkelt är att slänga på hela, små lökar med skal. När de är klara kan du klämma ut innehållet. Champinjoner går också att bara slänga på. Men om du tar bort foten kan du ha i lite mjuk ost med exempelvis peppar eller vitlökssmak. Paprika kan du också bara slänga på hela. När de är klara håller du bara lätt i skaftet och skär bort köttet. Röda är bäst. Aubergine och Zuccini (stavas det så) skär man bara i centimetertjocka skivor, saltar och pepprar och slänger på grillen. Skär man på längden så slipper man att de faller mellan gallren. Hela eller halva tomater är det också bara att slänga på. Egna pannbiffar, lax, fläsk, kyckling, lövbiff, karré ja vilket kött som helst funkar att grilla. Ta sedan bara lite turkisk youghurt och blanda ner dina favoritkryddor i så har du en bra kall sås. Potatis behövs inte och får du grillade grönsaker och kött över så tärnar du dem och har ner i en vanlig grönsallad så har du en lunch till dagen efter. Själv tröttnar jag aldrig på grillat. Men jag tror jag ska plugga på lite tapas-recept. Kommer tillbaka när jag provat mig fram...
  • 9 augusti 2009 12:07
    Tack!!

Logga in för att skriva en kommentar.