icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
5 september 2009 16:58
5

Att paja en rabarberpaj

Vi har en massa rabarber i frysen, och rabarber är ju jättegott, i en ... rabarberpaj? Med smuldeg på havregryn då? Njaee. Rabarberkräm? Inte lika kul. Jag tänkte att det borde gå att göra rabarberpaj på kokos. Kokosen är ju i sig själv så fet, så inte behövs det något smör ... Kokos i formen, rabarber blandad med stevia på kokosen, och så mer kokos över. För säkerhets skull gjorde jag pajen ensam hemma, för att inte göra någon annan besviken, och det var tur. Det blev ingen smulpajseffekt, och stevia passade inte jättebra till rabarber. Rabarbern blev inte heller så där mjuk och smetig som den ska vara i en paj utan hård och lite salt. Bättre att göra en riktig rabarberpaj någon gång istället. Eller finns det bättre förslag?

Kommentarer

  • 5 september 2009 19:09
    Vad synd att det blev paj av pajen. Jag tycker sukrin är mycket godare än stevia, det har ingen bismak. Sen vet jag inte om det går att göra nåt slags pajskal av fiberhusk? Jag skulle nog satsa på mandelspån blandat med smör, det ger lite intressant smak också. Kan man ha både som botten och lock. Eller strunta i paj och göra LC-glass och ha smält rabarber till i stället! Å, nu blev jag sugen... ;-)
  • 6 september 2009 08:36
    Fiberhusk, vad är det? Ja, kanske ska prova sukrin. Jag gillar idén med blad som man kan se vad det är, och stevia är jättegott i t ex malvate, men det passar inte i allt. Tack för bra om mandelspån och glass!
  • 6 september 2009 11:28
    Du skall få ett recept men får mejla det den gick inte in här
  • 6 september 2009 11:52
    Fiberhusk är en liten påse med malda psylliumfröm. 0 kolh, sväller väldigt mycket i vätska, jag har använt det till pannkakor t ex. Finns oftast i hyllan med glutenfria bakingredienser. Men ärligt talat tror jag mandel blir godare! :-)
  • 6 september 2009 20:09
    Aha, psylliumfrön är jag bekant med ... men tror också mer på mandel :-)

Logga in för att skriva en kommentar.