icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mitt liv med man, 2 barn, 2 hundar och katter, träning, mat och jobb.....och hur livet fortskrider och om mitt mål att bli av med 50 kg.
7 juni 2010 16:12
2

Powerbars

Jag har blivit alldeles förälskade i Power bars, de som jag gör själv....
Jag tycker att det är bra att äta dem framförallt efter träning, eller som ett mellanmål.
Jag stör mig verkligen på att det är sötningsmedel i alla olika "meal replace" mm. 
Jag tycker att det är roligt att göra om recept och testa mig fram hur olika saker kan bli bättre. Min inspiration till detta är power bars som Blossom Tainton har gjort, sedan har jag tagit bort och lagt till.....

Powerbars a´la Maxnu               12 st                                    175 grader i ca 15 minuter
Ingredienser (vikt inom parentes)

1 dl kokosflingor (29 g)
1 dl solroskärnor (47g)
1 dl mandel (53g)
1 dl hasselnötter (45g)
2 dl havregryn (75g)
2 dl russin (100g)
1 dl katrinplommon (54)
1½ msk kakao  (10g)
3 äggvitor (100g)

Nu kan man göra som man vill
1; blanda alla ingredienser i en matberedare och köra tills det blir en slät deg
2; hacka/mala/ krossa alla kärnor, nötter, russin och plommon så det blir en Powerbar med mycket struktur.
3; mala/mixa alla ingredienser för sig och sedan blanda ihop till en jämn smet.

Dela degen i 12 lika stora bitar och rulla till små korvar och platta till.
Det enklaste är om man blöter händerna mellan varje "korv" man rullar och plattar till lite i mitten. 
Ställ in i ugnen 
Låt svalna och njut!!

Man blir ganska mätt på en power bar så vill man så dela i mindre bitar, men tänk på att korta tiden i ugnen. 

Power barsen..konstigt ord.... på bilden är gjord med alternativ 3!

Jag har satt in dessa som ett av mina favoritmål, så om Ni vill så använd den, den är redan uträknad och klar, dock för EN power bar och inte på hela receptet...

Ha det gott!!

Kramar Linnea

Kommentarer

  • 7 juni 2010 16:22
    Men gud vad praktiskt! Jag måste bara testa att göra dessa själv! Hur blir konsistensen på dom, är dom kladdiga eller hårda?
  • 7 juni 2010 16:24
    Hej och tack.... Konsistensen är mjuka, vill man ha dom hårda så kan man ha inne dem längre, men sänk temperaturen då så att dom inte bränns. Men de är ruggigt beroendeframkallande och överaskande att de blir så söta utan socker i dem.... // Linnea

Logga in för att skriva en kommentar.