icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
10 oktober 2013 09:21

Höstväder

Jag gillar hösten. Jag gillar gula löv, när det är lite kallt och till och med regn. Så nu mår jag alltså toppen! Jag jobbar på med att registrera min mat. Ett orosmoln är dock att det kan vara ganska knepigt att hitta rätt saker i rullistan. 86%-procentig choklad har jag till exempel inte hittat, i alla fall inte i min app. Och hur gör man när man har lagat en soppa t ex? Ska jag gissa mig till ungefär hur mycket spenat respektive lök och grädde jag har fått i mig (vilket jag gör nu, med osäkert resultat) eller borde jag ta mig tiden att registrera den som en egen rätt (och skulle det i så fall bli en trovärdigare energiberäkning)?[FET] Hur gör ni? [/FET] Enligt staplarna över protein, fett och kolhydrater äter jag för mycket kolhydrater (vilket jag säkert också gör) och för lite kalorier. Vet dock inte hur mycket jag ska lita på dem. Dels för att mina inmatningar kanske inte är helt rätt, och dels för att jag tycker att jag mår bra så som jag äter nu, slipper blodsockerfall men blir heller inte proppmätt. Jag har gått ifrån 16:8-fastan för tillfället, och äter nu både frukost, lunch och middag. Ofta blir det ett mellanmål i form av nötter (mest mandlar) på sena eftermiddagen när jag är med min dotter i lekparken också. Jag säger till mig själv att jag inte är ute efter att "rasa i vikt" som kvällstidningarna brukar skriva, utan att tappa lite långsamt och ha en bra balans i livet. En nyupptäckt favorit bland Pressbyråns plötsligt så stora utbud av olika sorters nötter (man ser att Low Carb har vunnit över många konsumenter) är för övrigt Oh La La med mandel, 86%-procentig choklad och aprikoser. Sååå gott! Och borde förmodligen inte ätas varje dag. På träningsfronten känns det rätt så ljust just nu. I veckan sprang jag 5 km på rullbandet på 30 minuter, vilket kanske inte är så mycket att skryta över (min man är inbiten och betydligt snabbare löpare) men trots allt var det ett personligt rekord för mig. Mitt mål vad gäller den biten är att klara en mil på ca en timmes tid. Jag tänker att det skulle kunna rädda nästa sommar. Somrarna är annars en tid då jag alltid tappar alla rutiner vad gäller träning och mat. Man äter mycket borta, det är mycket sällskapsliv och på landet finns inga gym. Kanske därför jag gillar hösten så mycket? En annan sak som jag mer och mer blir medveten om, är hur mycket bättre jag mår utan mjöl. Jag har två personer i min nära familj som blivit glutenintoleranta i vuxen ålder, och jag inser mer och mer att jag också är en aning känslig mot det. Häromkvällen blev jag och min dotter hembjudna till min dotters kamrat, dör vi bjöds på lite opretentiösa pannkakor. Jag åt två stycken. Sedan var jag dels fortfarande hungrig, men ville inte äta mer mjöl så jag hoppade över det, och dels kände jag mig hungrig dagen efter, trots att jag senare på kvällen också hade ätit lite spenatsoppa för att få mättnadskänsla. Risig i magen blev jag också. Till råga på allt dök min nästäppa upp dagen efter, så nässprayen åkte fram. Jag trodde att jag var den enda i hela världen som blir snorig av onyttigheter (dagen efter en trevlig middag med alkohol nyser jag hela tiden), men det finns tydligen fler. Min hjälte Kostdoktorn har uppmärksammat en artikelserie i tidningen Corren, där bl a en major (tror jag) har fått bättre hälsa och sluppit sin kroniska nästäppa genom att äta LCHF. Där ser man. Så min nästa fråga till er som läser är: [FET]hur gör ni när ni är bortbjudna? Orkar ni ta diskussionen om matvanor eller äter ni ändå och håller käft, som jag min fega stackare gör? [/FET]

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.