Och så var det havregryn
Högt blodsocker = Insulinproduktion
Insulin = Fettförbränning avstannar
Insulin = Sjunkande blodsocker
Sjunkande blodsocker = hunger
Havregryn = Massor med kolhydrater
"I now no longer recommend any oat product due to its blood sugar-increasing effects." - The Heart Scan Blog by Dr William Davis, Cardiologist
http://heartscanblog.blogspot.com/2010/03/oatmeal-good-or-bad.html
Kommentarer
-
Det här är så tragiskt! I åratal har jag ätit havregrynsgröt varje morgon i tron att det gör mig gott. Jag älskar gröt, men det har verkligen gett mig blodsockerdippar framåt förmiddagarna. Många gånger har det varit havregrynsgröten som triggat mitt sug efter (mer) kolhydrater, utan att jag har förstått någonting. Havregrynsgröt är ju SÅ nyttigt... Dessutom är havregrynsgröt fortfarande ett av de "förbjudna" livsmedel jag kan längta mest efter. Hur går rökslutandet?
-
Jag har käkat musli till frukost i år. För att det är så "nyttigt." När jag tänker tillbaka på det nu och jämför med det jag äter nu så undrar jag hur jag stod ut så länge med att äta sådant skräp. :) Rökningen går bra. 1 vecka och två dar nu. Det psykiska beroendet börjar släppa nu. Jag och min kropp börjar bli överens om att jag inte måste röka det första jag gör på morgonen och att jag minsann kan äta utan röka efter maten. :)
-
Jag tycker havregrynsgröt är rena hälsomaten, men det vet du väl redan ;-)
-
Jo, jag vet det Johan. Och jag tyckte musli var rena hälsomaten. Tills jag en dag inte tyckte det längre.
-
Vi har helt enkelt olika sätt att se på den saken ;-)
Logga in för att skriva en kommentar.