icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej. Har tänkt försöka bli lite mindre. Har provat LCHF och vet att den fungerar, men vill inte ta steget fullt ut av olika skäl. Har sedan starten hunnit pensionera mig, lite i förtid. Håller dock samma vikt, drygt 10 kg för mycket. En uppgång som accelererade när jag började medicinera för magen för några år sedan. Tills jag provade LCHF. Kolhydratnedskärningen behåller jag från LCHF-dieten. Blev hellurad av Livsmedelsverket på 70-talet då man uppmanades att äta "68 skivor bröd om dagen".
18 oktober 2013 14:19
3

Bara mörkt...

...och då menar jag inte sinnelaget eller årstiden eller liknande. Nej jag talar om choklad. Som en del andra här beskrivit så har jag gått över mer till mörk sådan och jag tycker mig märka att suget, efter denna av kakaobönan förädlade produkt, minskat något. Kan jag inbilla mig eller har någon fler här liknande erfarenhet? En 100 grams mörk kaka räcker i alla fall ca en vecka. Tar någon liten bit till kaffet ibland och till ett glas rött vin är det faktiskt gott med en bit av hög kakao-halt och gärna lite bitter.

Kommentarer

  • 18 oktober 2013 14:36
    mita0822
    Det är alldeles riktigt, fortsätter du med mörkt så kan du inte äta Marabou eller något liknande sen. Det blir alldeles för sött. På så vis känner man hur mycket socker det är man har ätit innan. Jag äter mycket hellre mörkt.
  • 19 oktober 2013 06:38
    Samma här! 70 %-ig passar mig. Hoppas kunna vänja mig vid +80 också, men än så länge är det för bittert, och jag riskerar att ta nåt annat än choklad om jag bara har det hemma. Och det är ju chokladen jag är sugen på! Förr åt jag lätt 200 gram marabou på en dag, ja, mer om jag var hemma och kunde äta "i fred". Nu räcker 100 gram minst en vecka. Bäst är om jag har den i små munsbitar i en skål i en hylla högt upp, då tar jag bara en 2- 3 grams bit (och ser inte resten) till kaffet/rödvinet och är supernöjd med lyxen!
  • 19 oktober 2013 11:56
    Ja det är ju så gott och lyxigt och det går ju inte att moffa i sig som en vanlig, ljus, chokladkaka. Ett stort plus är ju alla antioxidanter som finns i!

Logga in för att skriva en kommentar.