icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej. Har tänkt försöka bli lite mindre. Har provat LCHF och vet att den fungerar, men vill inte ta steget fullt ut av olika skäl. Har sedan starten hunnit pensionera mig, lite i förtid. Håller dock samma vikt, drygt 10 kg för mycket. En uppgång som accelererade när jag började medicinera för magen för några år sedan. Tills jag provade LCHF. Kolhydratnedskärningen behåller jag från LCHF-dieten. Blev hellurad av Livsmedelsverket på 70-talet då man uppmanades att äta "68 skivor bröd om dagen".
28 november 2015 14:04
2

Som fisken i vattnet

Goddagens, eller hyvää päivää till våra vänner i öst.

På tal om vattnet ja. Mycket av den varan nu. Snart är det vita ett minne blott för den här gången. sad Jag tror det är EU:s fel. Allt ska ju likriktas mellan de olika länderna.

Det enda som snart återstår är blankis eftersom marken hunnit tjäla några centimeter. Då dessutom natten kommer att bjuda på minusgrader så "cementeras" isen ytterligare.

Nu skulle jag ju prata mat. Okej, nu pratar jag mat. Av sejen jag drog upp i Norge (Saltströmmen) i somras fixade jag till en lunch till mig och särbon. Filèad och vitlöksmarinerad stekt sej med poatis och grönsaker och en enkel hemfixad majonnäs. Har hittills bara stekt marinerad sådan av sommarens fångst. Som inte var stor ska tillägas.

Det är så att sejen är lättare att filea och flå när den varit fryst, än som färsk. En i grunden mycket lättfilead fisk som jag upplever som än lättare efter frysning.

Om ni tänker prova, så låt den inte ligga för länge i marinaden bara. Räcker med ca tre timmar. Olja, en pressad vitlök, lite salt, koriander och eventuellt en aning vitpeppar. Den simmar nerför strupen som fisken i vattnet. cheeky

Gott och nyttigt. Bon apetit läsare. yes

Gillar

Kommentarer

  • 29 november 2015 13:22

    Nomnomnom! :D

  • 28 november 2015 15:35
    Bella50

    Mums😋

Logga in för att skriva en kommentar.