Som fisken i vattnet
Goddagens, eller hyvää päivää till våra vänner i öst.
På tal om vattnet ja. Mycket av den varan nu. Snart är det vita ett minne blott för den här gången. Jag tror det är EU:s fel. Allt ska ju likriktas mellan de olika länderna.
Det enda som snart återstår är blankis eftersom marken hunnit tjäla några centimeter. Då dessutom natten kommer att bjuda på minusgrader så "cementeras" isen ytterligare.
Nu skulle jag ju prata mat. Okej, nu pratar jag mat. Av sejen jag drog upp i Norge (Saltströmmen) i somras fixade jag till en lunch till mig och särbon. Filèad och vitlöksmarinerad stekt sej med poatis och grönsaker och en enkel hemfixad majonnäs. Har hittills bara stekt marinerad sådan av sommarens fångst. Som inte var stor ska tillägas.
Det är så att sejen är lättare att filea och flå när den varit fryst, än som färsk. En i grunden mycket lättfilead fisk som jag upplever som än lättare efter frysning.
Om ni tänker prova, så låt den inte ligga för länge i marinaden bara. Räcker med ca tre timmar. Olja, en pressad vitlök, lite salt, koriander och eventuellt en aning vitpeppar. Den simmar nerför strupen som fisken i vattnet.
Gott och nyttigt. Bon apetit läsare.
Gillar
Kommentarer
-
Nomnomnom! :D
-
Mums😋
Logga in för att skriva en kommentar.