icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
2012 måste gå i hälsans teckan. mitt BMI är ju sjukt högt och nu när jag närmar mig 40 år så märker jag att kroppen inte pallar med mer. Krämperna börjar dyka upp. Än så länge inte så allvarligt, men i alla fall.

Tränat sporadiskt på F&S under 2011 men utan resultat på vågen.

Mitt största problem är motivation och mitt matberoende- jag frossar när jag tror ingen ser det. Gömmer godsaker och trycker i mig i hemlighet. Det gör ont att erkänna detta beteende men jag måste börja se mig själv som helhet, det räcker inte med "bara" motion i mitt fall
15 februari 2012 12:06
3

aagh... varför?

Igår frossade jag rejält. Nästan 3 semlor och 100g choklad. HUr är det ens möjligt? Blir så besviken på mig själv! under dagen hade jag ätit 2 semlor, köpt lite nobless choklad till maken på alla hjärtans dag som jag "glömde" ge honom innan han åkte till jobbet vilket resulterade att jag åt alltihop själv. (fast han fick i alla fall blommorna) Mådde så dåligt. Sedan hade maken med sig 2 semlor hem efter jobbet som han ville vi skulle äta tillsammans. Och jag gjorde det! Trodde jag skulle sprängas, men jag klarade inte av att berätta om dagens synder. Varför är jag sån? Och hur ska jag lyckas ändra detta beteende, det liksom på automatik :(

Kommentarer

  • 15 februari 2012 12:44
    aregnisw
    Undrar vad du har för matvanor då går du på något särskilt här typ GI, LCHF, LCHQ eller vad??
  • 15 februari 2012 12:54
    försöker få ner energin nivån över dagen, mindre portioner och mer åt GI hållet. Därav matdagboken... men följer inte någon speciell diet då det viktigaste för min del är att få till bättre vanor över tid och få bukt med mitt frosseribeteende (det är inte varje dag det händer...)
  • 15 februari 2012 13:09
    aregnisw
    Nej men GI är ju bra men den kan också ge lite sötsug på grund av att man får äta kolhydrater men jag är ingen expert, jag hoppas det går bra för dig i fortsättningen. Bara att försöka glömma och börja om på nytt tänkande. Peppning till dig.

Logga in för att skriva en kommentar.