icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

GI: Fröbröd med mungbönor

5 1 röst
1 st
Skriv ut

Jättegott bröd gjort på mungbönor och frön. Tips: använd skivad avokado som pålägg, gott och nyttigt!

Tillagningstid:

15 Energifördelning per portion
  • 170 kcal

    Kalorier

  • 12 gram

    Fett

  • 7 gram

    Protein

  • 7 gram

    Kolhydrater

Bli plusmedlem idag!

  • 3000 näringsberäknade recept

  • Gå ner i vikt i egen takt

  • Personlig rådgivning

  • Färdiga kostscheman

Gå ner i vikt snabbt och enkelt med Matdagboken - Över 70 olika veckomenyer. LCHF, LCLC, GI, Paleo, Medelhavskost, Periodisk Fasta, 5:2-dieten, kaloriräkning m.fl

Beställ
PLUS-medlemskap från 59:- / månad.

Gör så här

  1. Koka upp 1 liter vatten och häll över mungbönorna. Låt stå och dra minst 8 timmar. Häll sedan av vätskan och lägg bönorna i en sil. Skölj med kallt vatten.
  2. Blada bönorna och resten av de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt därefter vatten och den smälta oljan och blanda ihop till en deg.
  3. Tryck ut frödegen i en bakplåtspappersklädd form som rymmer 1 liter. Låt stå ca 3 timmar.
  4. Sätt ugnen på 175 grader och grädda mitt i ugnen ca 70 minuter.
  5. Låt brödet svalna i formen innan du stjälper upp det.

Näringsvärden baserat på en portion

Energifördelning Energifördelning
Fett Fett
Kalorier Kalorier
Övriga ämnen Övriga ämnen
Vitaminer och mineraler Vitaminer och mineraler

Kommentarer

  1. 1 december 2020 02:44
    5 5