Smörgåstårta lchf =)
Brödet
2 dl mandelmjöl
0.5dl pofiber
¼ dl kokosmjöl
1,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 ägg
60 gram cream cheese örter/vitlök (höjer smaken på brödet, vitlöken märks inte)
1dl cream fraîche
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Vispa äggen och sedan vispa ihop med cream cheese och cream fraiche.
Häll i allt det torra i smeten och vispa tills smeten blir jämn.
Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och grädda i 10-12 minuter.
Gör 3 bröd för en stor smörgåstårta =)
Fyllningar:
Fyllning till lager 1 och lager 3
I/2 dl creme fraiche
2 dl majonäs
crabfish som strimlas med gaffel
dill finhackad ca 1dl
4 kokta ägg som hackas
Fyllning till lager 2
1 burk tonfisk
3 -4 msk crème fraiche
2 dl majonäs
citronsaft från 1/2 citron
Garnering
3 msk creme fraiche
1 dl majonäs
rökt skinka 150 gr
rökt lax 200 gr
Räkor 3-4 dl
Gurka i skivor
Ägg 4-6 st
Salladsblad
Citron i skivor
svart rom
sallad
dill
Gör så här:
Blanda ihop fyllningarna.
Bred på fyllningarna och ställ in tårtan i kylen invirad i folie.
Garnering
Blanda creme fraiche och majonäs och smeta ut runt om och ovanpå tårtan.
Ställ in tårtan i kylen så den får gotta ihop sig. Gör gärna tårtan på morgonen eller bättre dagen innan.
Garnera tårtan någon eller några timmar innan den ska ätas :)
Smaklig måltid!
Gillar
Kommentarer
-
Oj, vad god den ser ut!!
-
Tack, det var den också =)
-
Mycket inspirerande, fin o vacker bild på smörgåstårtan... Verkar god! (undrar just hur en vegetarisk variant skulle smaka, med smörgåstårtbottnen som utgångspunkt?) Som sagt, inspirerande!
:)
-
Tack =)
-
Väldigt fin smörgåstårta! Den gjorde du bra
!
-
Tack =)
-
Lyx! :-)
Logga in för att skriva en kommentar.