icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Sommaren 2012 nådde jag min målvikt och jag kände mig både nöjd och stolt. Sommaren därpå fick vi en underbar liten dotter och det där med mat och träning fick komma i andra hand. Nu är hon två år och jag känner mig motiverad att ta nya tag. Det har blivit en hel del extra kilon, men jag vet att det går om jag bara ger mig den på det!

Jag startar den 27 juli 2015 på 71,9 kg. Målvikt: 60 kg, Drömvikt: 55 kg.
14 augusti 2011 18:13
56

Faller för Oopsies-trycket

Trots att jag inte är helt ny på detta med LCHF har jag faktiskt aldrig testat Oopsies, men efter att ha läst så mycket gott om dessa "bröd" så kände jag att jag bara måste testa. Så nu står det en plåt i ugnen och det ska bli riktigt spännande att se vad det blir av det hela. Har bara gjort enligt grundreceptet, men har förstått att man kan variera. Har ni några tips på hur och vad ni använder era Oopsies till får ni gärna dela med er. Ha en fin söndagkväll!

Kommentarer

  • 14 augusti 2011 18:15
    Jag har testat en miljon gånger sedan jag började med LCHF men jag har misslyckats kapitalt varenda gång... Sorry! (Men idag gjorde jag LCHF-valnötsbröd med god framgång, yippee!!) Hoppas dina oopsies blir bra! :-)
  • 14 augusti 2011 18:20
    oopsies ja de är gott.. kan ju ha dem både till bär och som smörgås eller annat... alltid lika gott... Jag gjorde massor av sånna ett tag men nu är de nog dag igen... Man liksom glömmer av att göra om man inte äter lchf fullt ut ... Dessam till dig :)
  • 14 augusti 2011 18:33
    Min erfarenhet av sessa är med totalt misslyckade försök tyvär
  • 14 augusti 2011 18:33
    Xara: Det var ju tråkigt att höra att det misslyckats. Jag vet ju nu inte hur det ska vara, men tyckte det smakade okej i alla fall. Tog bregott och ost på och det kan ju inte bli fel :) Läste om valnötsbröden - finns risk att jag trillar dit också så småningom... Audrina: Tack för tipsen! Med bär? Ja, det kanske kan bli en god efterrätt med bär och vispad grädde. Får jag nog ta och testa!
  • 14 augusti 2011 18:34
    MissMullig: Hmm, du också? Jag kanske är lite trög eller så, men hur ska de vara om de är lyckade? Och hur är de när de är misslyckade?
  • 14 augusti 2011 18:36
    Fluffiga inte platta som pankakor som mina tenderar bli
  • 14 augusti 2011 18:44
    Tack, då förstår jag! Jag kan nog behöva jobba på fluffet här med. Lite platta blev de, men smaken var okej i alla fall :)
  • 14 augusti 2011 18:46
    Jo det är en konst få ner äggvitan utan att slåsönder bubblorna(fluffet) Jag har inte det tålamodet*L*
  • 14 augusti 2011 18:49
    Jag tänker inte ens nämna hur misslyckade mina oopsies har blivit, de har inte ens varit uppskrapnings-bara... Folk som lyckas med oopsies måste vara recept-talibaner!! HA! (Eller bara lite husligare än undertecknad ;-):-)).
  • 14 augusti 2011 18:53
    är det inte så att både du och jag är höftare och jag tro mått är viktigt i dessa bröd
  • 14 augusti 2011 18:55
    jag lär då säga att mina blir fluffiga och pösiga..nja vet inte om jag är recept taliban hahahaha...ja de husligare passar nog på mig :)) Men du om du skall ha dem till bär så ha inte i salt om du har de... Gjorde även kokospannka jättegott som mellanmål.. Har även gjort baconmuffins..jättebra att ha med som kvällsmål om man jobbar kväll osv...
  • 14 augusti 2011 18:55
    Jag vill att mitt bröd ska vara ENKELT att tillverka (typ "stoppa alla ingredienser i ungefärliga mängder i en matberedare och slå på, häll över i form/på plåt...") och så blir det kanonbra resultat! Så var det med mina valnötsbröd idag, synnerligen praktiskt!
  • 14 augusti 2011 18:57
    Snälla Audrina, kom hit och ta hand om mitt kök!!! :-)
  • 14 augusti 2011 18:57
    någon somhar detta valnötsbröd tillgångligt eller vad hittar man de .. måste testa detta som alla talar om :))
  • 14 augusti 2011 18:58
    ja du kan jag väl göra ;)

Logga in för att skriva en kommentar.