Allt som inte bör ätas - slängs?
Kommentarer
-
Tack! ja det känns så svårt att bara kasta bort mat, då man inte ska använda det mer, eller i alla fall inte så ofta :)
-
Nej, jag kastar inget, barnen mina kan ta en del och de som jag inte vill ha kan jag fråga grannar om, bra tips, tack!
-
Glutamat (E620-E625) är en grupp tillsatser som dessutom finns naturligt i naturen, i t ex nori, parmesan, valnötter, ostronsås, rockquefort, svamp, fisksås, kelp och kombu. Den artificiella glutamaten är den som kan ställa till det för somliga, hittas vanligen i färdiga kryddblandningar, halvfabrikat/skräpmat och chips. Håll utkik efter E621, det är en vanligaste. När du hittat den, undvik den.
-
Tack, jag ska titta på innehållet på sakerna jag har här hemma, vad de innehåller.
-
Den gömmer sig under namnet "jästextrakt" också. Det namnet dök upp när konsumenterna började undvika glutamat/natriumglutamat/E620-E625. Smaksatta nötter innehåller vanligen glutamat/jästextrakt också tyvärr.
-
Jag får försöka se upp med E-nummer 260-265, om jag förstått det hela rätt? Och Aromat, har jag ingen hemma, men jag får bekänna att jag tittade skeptiskt på grillkryddan, men kan inte se något skumt där :) Eller är det något som jag missar? Tack för kommentarerna, och jag är lite dålig på buljongerna, ska titta på dem då jag är på affären nästa gång.
-
Kockens grillkrydda, den med grön etikett, innehåller inget annat än kryddor och klumpförebyggande. Den har sämre hållbarhet än de flesta andra i gengäld men de tkan man ta :-) [FET]E620-625[/FET] är det du ska kika efter och rensa ut! Jästextrakt innehåller naturligt glutamat från jästsvampar, inte alls samma sak som det konstgjorda som innehåller föroreningar som saknas i de naturliga. Du behöver inte jaga jästextrakt och liknande, bara det konstgjorda skiten ;) Se t ex: [LANK]http://www.konsumentsamverkan.se/11verk/kampanj/tillsatser/msgveta.htm[/LANK]
-
Ha ha, jag vände siffrorna, skrivet för fort! Ska läsa ditt länktips, tack :)
-
Anade det men villa vara säker bara :-) Konsumentsamverkan är lite onödigt paranoida i sin kritik kanske, men hellre att man är lite för försiktig i det fallet tycker jag för de har en poäng i att industrin inte riktigt förklarat sig eller bevisat att det är helt ofarligt.
-
Köp aldrig [FET]Aromat[/FET]! och byt ut knorrs buljongtärningar till deras [KURSIV]Fond "du chef"[/KURSIV] (de där i små förpackningar som de gör reklam för). Då har du blivit kvitt de största bovarna när det kommer till glutamat i hemlagat. Sedan skvätter de ju förstås i det, som ovan nänmt, i massor av färdigrätter mm. Btw - blanda för guds skull inte ihop "jästextrakt" med Bjäst eller "näringsjäst", Det mår man bara bra av att få i kroppen!! :D
Logga in för att skriva en kommentar.