Sallad vid sidan om?
Jag bara undrar om det är ett fenomen bland rstauranger att ha en "sallad vid sidan om"?
Lunchmeny i Göteborg, vid Kungsportstorget, tror jag det heter.
Var härförleden ute och åt med en vänninnna och undrade om jag kunde få byta ut den panerade potatisen, mot sallad istället.
-Jodå, det gick men det skulle kosta 60 kr. (Grundpriset var 140 kr utan dricka). Ok, vad är det då för sallad frågar jag med tanke på att kanske ta endast sallad då istället. Ja, någon isbergssallad, några skivor tomat och gurka kan vi nog få till, säger servitrisen. Behöer jag säga att jag tog potatisen men inte åt upp allt. Detta är ändå en av de restaurangerna som finns runt Kungsportstorget, det finns ju rätt många där, och i min enfald tänker jag att de har bra kockar med inovativa idéer. Nix, inget sådant. Att äta ute har börjat bli svårt, när inte sallad finns alls på menyn.
Har någon annan märkt detta? Vad gör ni? Tips tack :)
Gillar
Kommentarer
-
Dåligt! Det är väl för att potatis är billigt och kräver mindre jobb att lägga på tallriken. Som redtaurangägare borde man prioritera gästen, folk missar ju att man berättar för alla när servicen varit dålig. Fortsätt be om sallad, förr eller senare får det effekt!
-
Hihi, två smala bönor, ja där ser man...
-
Ja, idag tycker jag faktiskt att det borde finnas mer intresse för maten även om det är sallad. Jo, jag tänker fortsätta att fråga men lite trist är det förstås att man som kund inte är inttressant att få tillbaka. Tack för kommentaren :)
-
Men vad dåligt! Jag tycker för det första att grönsaker och sallad borde vara en självklar del av varje rätt. Jag har märkt ibland då det står att det ska ingå så får man ett par blad bara, det är ju ingenting. Ofta får man inget alls. Sen så borde man i alla fall kunna beställa en riktig sallad tycker man. Vad dyrt att betala 60 kr extra för lite isbergsallad och gurka/tomat. Varför är det så? Äter inte folk sallad/grönsaker? Men nog tror jag att de skulle äta det om de la upp det på tallriken...
-
Ja just det tips, det glömde jag :) Enda tipset jag kan komma på är att kolla menyn i förväg så att man kan gå dit det finns sundare maträtter. Nu för tiden kanske menyerna finns på internet? Eller så får man ta sig en tur dit i förväg och kolla läget? :)
-
Jag tycker det är dåligt att de inte kan ha en sallad med annat än isberg, tomat och gurka i. Det var ett "dropin" på matstället och det var att alla såg ut att ha ungefär likadant utbud, bara ta något. Men jag går annars till ett ställe nere vid Nordstan, kommer aldrig ihåg vad det heter "Andrum" kanske? Det finns mycket fin mat där, men vid det tillfället hann vi inte gå till "rätt ställe". Tyvärr.
Tack för kommentaren :)
-
Ja, istämmer och om de bara har vanlig sallad med isberg, tomat och gurka så känns det överpris att betala 60 extra för det som man lika gärna snabbt kan göra hemma. Jaha, ja det är ju bra om man hittar nåt favoritställe. Göteborg kan jag ingenting om tyvärr :)
-
Jag jobbade tidigare i Göteborg, så då och då gick man ut och åt, man lärde sig då vad som kunde vara tänkbart. Det finns många fina matställen och om jag har möjlighet så väljer jag vegetariskt på menyn när jag är ute, då vet jag att det blir bra. Denna gången hann vi tyvärr inte leta upp något sådant ställe, men note to my self, leta nästa gång. Enkalst är att äta hemma men ibland är man ute på vift och vill kunna äta även då, inte sant? :)
-
Jag jobbade tidigare i Göteborg, så då och då gick man ut och åt, man lärde sig då vad som kunde vara tänkbart. Det finns många fina matställen och om jag har möjlighet så väljer jag vegetariskt på menyn när jag är ute, då vet jag att det blir bra. Denna gången hann vi tyvärr inte leta upp något sådant ställe, men note to my self, leta nästa gång. Enkalst är att äta hemma men ibland är man ute på vift och vill kunna äta även då, inte sant? :)
-
Ja, och det är ju trevligt att gå ut och äta ibland också :)
-
Jättedåligt av restaurangen! Personligen skulle jag förmodligen ha sagt att" nej, det tänker jag inte betala, jag går till en annan restaurang istället" Sånt där retar mig något enormt och jag blir som en obstinat unge och tänker inte bidra med en krona till det företaget ;-)
Jag glömmer å andra sidan aldrig en väninnas diskussion med Mc Donals kassörskan! Väninnan var vegetarian men gillade Big mac, så hon bad om att få en sådan fast utan köttet. Hon ville inte ha någonting annat istället, bara en hamburgare utan ham så att säga. Och hon ville naturligtvis betala fullt pris, eftersom hon krånglade. Det tyckte dock inte kassörskan att hon skulle, hamburgaren utan kött kostade ju mindre att göra så naturligtvis skulle det dras av på priset, men hur skulle själva kostnaden för köttet räknas ut? De höll på och dividerade i en evighet om betala resp. avdrag och till sist sprang kassörskan halvgråtande och hämtade restaurangchefen som helt flott bjöd väninnan på en gratis big mac & co för att hans anställda tagit upp en massa av hennes tid!
-
Oj.... Har lyckligtvis aldrig stött på den där skitattityden. Var jag än frågat byter de med ett leende.
-
Hej. Försök att be om varma grönsaker till istället för sallad,det har fungerat för mig.
-
Tack för alla kommentarer :) Det ska jag tänka på att göra, be om varma grönskaer, för det är säkert så att de har frysta lättare hemam än färska. Bra tanke, tack!
Hörde annars om en som bad att få likande hamburgare men utan kyckling, pch där var det tvärstop. Jo hon fick hamburgaren utan kyckling men till samma pris som med.
Och visst det är inte lätt med alla våra olika smaker och menyer, men just grönsaker borde vara med lite mer. Det var i och för sig med två smala bönor till maten för 140 kr :D
Logga in för att skriva en kommentar.