Tacopaj
Tänkte att jag skulle laga en tacopaj till middag senare - supergott!
Här är recept på den tacopaj jag brukar göra:
Ingredienser
6 port
150 gr magarin
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
2 msk vatten
Fyllning:
500 g färs
1 msk margarin
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2 dl lätt crème fraiche paprika chili
2 dl lätt crème fraiche
250 g körsbärstomater
Jalapeño
150 g riven ost
1 tsk paprikapulver
Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform ca 30 cm i diameter. Gör hål i degen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.
Bryn färsen. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min. Blanda lätt crème fraiche paprika&chili med lätt crème fraiche i en skål. Halvera tomaterna.
Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche blandningen. Täck med tomathalvor och jalapeño, strö över ost och pudra till sist över paprikapulver.
Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min.
(www.arla.se)
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.