Det går trögt nu
De senaste dagarna har det blivit si och så med träningen. Jag lyckades till och med få träningsvärk häromdagen. Det får jag inte annars, oavsett hur tungt jag kör.
Var iväg och jobbade lite nu ikväll och på vägen hem åkte jag förbi coop och handlade mig en elvisp (för jag är så förbannad på all jävla "äkta" majonäs som innehåller socker) Lite dijon-senap (av samma anledning) En sprillans ny santuko-kniv (för mina gamla knivar mest är junk) En ny fin skärbräda i trä (må vara lättare att gro bakterier i en sådan, men plast känns så ... fel) Kvällens rätt skulle bli lamfärs med hackad bacon och lite go kolhydratfri ost ovanpå.
Första irritationsmomentet kom när jag skar upp paketet med scans lyxbacon (inget pressat junk hör inte) och blicken föll på innehållsförteckningen. Rökarom! Rökarom? Va faan då! Bacon skall vara rökt. Inte marinerat i något jävla avfall från något värmeverk. Nåja, det får väl gå för den här gången. Hackade baconet på min nya bräda med min nya kniv. Som en dröm. Det är gött med bra verktyg oavsett om man står i köket eller skruvar med bilen. I med en klick smör i stekpannan och full värme på plattan.
Jag har bara en platta. Eller visst, den står på en hel vedspis men jag använder bara den plattan. Och den blir inte varm. Inte ens ljummen. Det är 1,5 mil till affären och den är ändå stängd nu. Jag har en endaste vedklabbe hemma och jag är vrålhungrig.
Perkele!
Nåja, jag hade 150gr färdigstekt nötfärs och lite ost att köra i micron. Jag får fylla upp resten med kokta ägg (äggkokare) och sockermajonäs (hinner inte få äggulor i samma temperatur som oljan nu)
I morgon kliver jag upp tidigt, tränar, handlar ny platta och vispar majonäs. God natt!
Kommentarer
-
Det är inte lätt att undvika socker när det finns i så många produkter man trodde socker inte hade något att göra i. Jag hittade rökt sidfläsk som alternativ till bacon, ingen rökarom, men jag tvivlar ändå på att röken kommer från träspån utan det är nog någon form av rökvätska.
Logga in för att skriva en kommentar.