icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
5 maj 2010 15:47

14.

Blåmusslor i hetångande olivolja; vitt vin i kaskader, citronsafen pressad, vitlöken, chilin finhackad och bladpersiljan kärleksfullt strösslad. Sedan biffen blodig; bondbönor i tomatsåshav och pain riche krispigt hembakt; slungad sallad. Tårtbitar generösa. Och ständigt; vitt vin, rött vin, mousserande, gindrinkar och jäsande död.

Gårdagen sanslöst gränslös, åt tills käkarna kved - gnisslade utslitna.

Och njöt.

Idag lite mer strikt; masserar värkande nacken, knaprar kaviarknäckebröd med purjolökshack, lyssnar bara napoletansk musik och skriver lojt på reportaget. Deadline annalkas, texten åt helvete, min journalistiska själ i koma; jag ringer religionshistorikern, intervjuar honom - hans röst är träigt ointressant, jag spyr på hans oförmåga att visa passion och tackar, "tack tack taaack för att du ställde upp, artikeln återfinns i juninummer, hej hej..", fast jag tror inte ens något han sa är av vikt. Jag visste allt på förhand; grundlig research gör mig kompetent att vara min egen religionshistoriker. Ville ha något oskrivet ur honom, exotisk anekdot; men nej.

Och inte har jag skaffat de andra intervjuoffren ännu heller; bara skiter i det. Ids inte samtala med främlingar nu; befinner mig inte i den sinnesstämningen  - kan inte strukturera sinnet, den sociala kompetensen.

Masserar bara nacken, äter min extrarökta kaviar; saknar beröring och ork.

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.