icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
18 oktober 2010 21:15

Fiskpanna


Tänkte dela med mig av ett recept jag hittat. Eller det är flera styckna som jag blandat ihop.

Jag är lite fattig så jag kör med billigt vitt vin, lax och torsk. Man kan ha i räkor eller kräftor bäst man vill också.

Receptet är på 2 personer

Ingredienser:
200 g toskfilé eller hokifilé (tärnad i 3 cm kuber)
150-200 g laxfilé (tärnad i 3 cm kuber)
2 morötter (cirklar)
0.5 purjolök (skivad i halvmånar)
1 vitlöksklyfta
1 fiskbuljongtärning
1 dl vatten
1 dl vitt, torrt vin (jag kör på nottage hill)
1 dl matlagningsgrädde
0.5 paket saffran
lite salt
lite svartpeppar
lite timjan
1-2 charlottenlökar (Hackade)
1 röd paprika (halvmånar eller fyrkanter)
Olivolja
05. citron

Fräs alla lökar med morötterna en stund i oljan.
Lägg sedan i kryddorna, vatten, buljong, vin, grädde och pressad citron (jag brukar börja med halva och sen smaka av). Låt sjuda i ca 10 min
lägg i fisken, koka upp och låt sjuda tills fisken är klar
släng sist i paprikan

Servera med baguette eller som jag med knäckebröd och ett stort glas vatten till ett avsnitt av eran favoritfilm/serie!

Hoppas det smakar och tipsa gärna om ingredienser jag har glömt. :)

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.