Amen hjärnan MÅSTE ha kolhydrater!
Kommentarer
-
Så sant. Däremot känns det ju de första dagarna man avstår från kolhydrater. Och hjärnan kan kännas lite segare.. men såklart klarar man sig prima. Onödigt att folk kommenterar hela tiden.
-
ok vi kanske inte behöver mkt kolhydrater men medför inte en proteinrikdiet en mineralförlust med risk för benskörhet och arytmi? jag menar det är lätt att gå ner i vikt med LCHF men hur hälsosamt är det egentligen? jag fick mineralbrist efter 1 månad med LCHF och de första symptomen var att jag kissade för mkt och ofta, fick kramper i vaderna och hjärtklappningar i tid och otid.. och så råkade jag läsa detta: "Det är möjligt att den föreslagna dieten med hög konsumtion av fetter och animala proteiner medför en viktminskning. Det föreligger dock en stor risk för en samtidig uppkomst av mineralbrist. Följdtillstånd vid en brist på kalcium är osteoporos... Brist på magnesium och kalium kan leda till hjärtarytmier redan vid måttliga bristtillstånd och en ökad risk för högt blodtryck. Och sen slutade jag med den... för alltid :) [LANK]http://www.lakartidningen.se/store/articlepdf/1/14972/LKT1037s2140_2141.pdf[/LANK]
-
Fast det tråkiga med den artikeln är att dom inte talar om att 1. Det är övergående pga att alla tunga kolhydrater binder vätska o med brist på dom så kissar man ju ut överflödet av vätskan i kroppen vilket är bra. 2. Det går att tillföra det som det blir brist på såklart. Det här går vi alla igenom som börjat med lchf. Ibland måste det bli sämre innan det kan bli bättre. Jag blir så trött på all skrämselpropaganda. Kram Sandra
-
Gr8, det är det vanligaste feltolkningen av LCHF, att det är en proteinrik diet. Man äter inte mer kött än vad "tallriksmodellaren" gör. Det är nog lättare att få mineralbrist om man baserar sin kost på spannmål och gluten, då dessa hindrar tarmen från att kunna ta upp vitaminer och mineraler. Framför allt zink, magnesium, kalcium, järn och koppar. Alla livsmedel från djurriket är en syrabelastning, men ny forskning tyder på att proteinrikt kött har andra effekter som delvis motverkar syrabelastningen. Animaliskt protein har en benstärkande effekt via hormonet IGF-1. Balansera intaget av animalier med hjälp av grönsaker och syra/bas-problemet är löst :)
-
det är sant att man inte behöver äta mera kött men jag vill äta mindre kött för då mår jag bättre har jag märkt och då hamnar jag ändå på Medelhavskostdieten vilken jag tycker är toppen, speciellt den om att dricka rött vin till maten ;)
-
Helt rätt, man ska göra vad som känns bäst för en själv! Och ett glas rött då och då är ju inte fel :)
Logga in för att skriva en kommentar.