Amerikanska pannkakor
Här kommer ett recept på lite tjockare, glutenfria pannkakor med havre som bas. Jag bruar servera pannkakorna med finhackat äpple och en röra på keso/kesella smaksatt med kanel, kardemumma och vanilj eller som här på bilden med blåbär och lite honung. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 krm Vaniljpulver
- 0.5 tsk Salt
- 3.5 dl Havregryn AXA
- 2 st Ägg konventionellt rått
- 1.5 dl Mjölk fett 3%
- 2 tsk Bakpulver
- 1 msk Smör fett 80 %
Gör så här:
- Mixa ihop havregryn, ägg och mjölk med en stavmixer så att grynen finfördelas.
- Vänd ner vaniljpulver, bakpulver och salt och vispa ihop.
- Smält lite av smöret i ett stekjärn och stek till plättar i omgångar. Det får plats ca 3 plättar i ett lite större järn. Grädda gyllene på båda sidor, ca 2 minuter per sida.
- Servera med bär och keso, kesella eller grädde beroende på diet.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.