icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
2 november 2021 08:20

Amerikanska pannkakor

4eac4852-15b7-443e-8e63-ff97e83cb441.jpeg

Här kommer ett recept på lite tjockare, glutenfria pannkakor med havre som bas. Jag bruar servera pannkakorna med finhackat äpple och en röra på keso/kesella smaksatt med kanel, kardemumma och vanilj eller som här på bilden med blåbär och lite honung. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:

  • 1 krm Vaniljpulver

  • 0.5 tsk Salt

  • 3.5 dl Havregryn AXA

  • 2 st Ägg konventionellt rått

  • 1.5 dl Mjölk fett 3%

  • 2 tsk Bakpulver

  • 1 msk Smör fett 80 %

Gör så här: 

  1. Mixa ihop havregryn, ägg och mjölk med en stavmixer så att grynen finfördelas.
  2. Vänd ner vaniljpulver, bakpulver och salt och vispa ihop.
  3. Smält lite av smöret i ett stekjärn och stek till plättar i omgångar. Det får plats ca 3 plättar i ett lite större järn. Grädda gyllene på båda sidor, ca 2 minuter per sida.
  4. Servera med bär och keso, kesella eller grädde beroende på diet.

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.