Apelsinkyckling med blomkålsris
Här kommer en glutenfri och AIP-godkänd variant på klassikern Orange chicken. Kyckligen får smak av apelsin, honung och vitlök. En portion innehåller endast 277 kcal, 8 g fett, 33 g protein och 14 g kolhydrater. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 0.5 tsk Salt
- 0.5 tsk Vitlökspulver
- 0.5 tsk Bikarbonat
- 500 g Kyckling bröstfilé u skinn rå
- 0.5 dl Apelsinjuice färskpressad
- 1 msk Apelsinskal
- 1 tsk Honung
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 2 msk Balsamvinäger, röd
- 2 msk Olivolja
- 800 g Blomkål
- 0.5 dl Purjolök
- 1.5 msk Arrowrot
Gör så här:
- Bland ihop apelsinjuice, apelsinskal, vinäger och honung i en skål. Ställ åt sidan.
- Skär kycklingen i små bitar och lägg i en stor skål. Blanda ner bikarbonat och arrowrot och rör runt ordentligt.
- Hetta upp olivolja i ett stekjärn och pressa ner vitlöken. Vänd ner kycklingen och stek på medelvärme till kycklingen är genomstekt.
- Häll ner apelsinsåsen i stekjärnen och rör runt. Låt småkoka någon minut till såsen tjocknar något.
- Riv blomkål på grövsta sidan av ett rivjärn, alternativt köp färdigriven blomkål. Ansa purjolöken och skär i tunna skivor. Lägg blomkål och purjolök i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och låt koka någon minut till blomkålen mjuknar. Smaka av med salt. Servera blomkålsriset till apelsinkycklingen.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.