icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
2 juni 2023 19:57

Apelsinkyckling med blomkålsris

3b811466-3e75-45b5-9a65-95722e27f21c.jpeg

Här kommer en glutenfri och AIP-godkänd variant på klassikern Orange chicken. Kyckligen får smak av apelsin, honung och vitlök. En portion innehåller endast 277 kcal, 8 g fett, 33 g protein och 14 g kolhydrater. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:      

  • 0.5 tsk Salt

  • 0.5 tsk Vitlökspulver

  • 0.5 tsk Bikarbonat

  • 500 g Kyckling bröstfilé u skinn rå

  • 0.5 dl Apelsinjuice färskpressad

  • 1 msk Apelsinskal

  • 1 tsk Honung

  • 1 klyfta(or) Vitlök

  • 2 msk Balsamvinäger, röd

  • 2 msk Olivolja

  • 800 g Blomkål

  • 0.5 dl Purjolök

  • 1.5 msk Arrowrot

Gör så här:

  1. Bland ihop apelsinjuice, apelsinskal, vinäger och honung i en skål. Ställ åt sidan.
  2. Skär kycklingen i små bitar och lägg i en stor skål. Blanda ner bikarbonat och arrowrot och rör runt ordentligt.
  3. Hetta upp olivolja i ett stekjärn och pressa ner vitlöken. Vänd ner kycklingen och stek på medelvärme till kycklingen är genomstekt.
  4. Häll ner apelsinsåsen i stekjärnen och rör runt. Låt småkoka någon minut till såsen tjocknar något.
  5. Riv blomkål på grövsta sidan av ett rivjärn, alternativt köp färdigriven blomkål. Ansa purjolöken och skär i tunna skivor. Lägg blomkål och purjolök i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och låt koka någon minut till blomkålen mjuknar. Smaka av med salt. Servera blomkålsriset till apelsinkycklingen.

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.