icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
17 oktober 2021 12:01

Asiatisk kycklingfärsgryta med böngroddar och lime

518062aa-d809-4354-9a43-fbdc0e4ecac9.jpg

Idag bjuder vi på en lättlagad, välsmakande och kalorisnål måltid. En portion innehåller endast 307 kalorier om du serverar den tillsammans med shiratakinudlar. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:        

  • 1 st Chili, röd

  • 600 g Kycklingfärs KRONFÅGEL

  • 150 g Purjolök

  • 1 klyfta(or) Vitlök

  • 25 g Ingefära

  • 1 st Lime

  • 2 msk Fisksås Tra Chang

  • 2 msk Sojasås

  • 180 g böngroddar

  • 130 g Spenat färsk

  • 1 dl Kokosmjölk,

  • 400 g Shiratakinudlar

Gör så här:

  1. Lägg ner färsen i en stekgryta. Pressa ner vitlök och stek på medelvärme.
  2. Finhacka chili, strimla purjolöken fint, skala och riv ingefäran. Vänd ner ingredienserna i kycklingfärsen. Stek till färsen är torr.
  3. Häll ner soja, fisksås, kokosmjöl, skal och saft från lime samt böngroddar i kycklingfärsen. Rör runt och låt stå någon minut. Tag stekgrytan från värmen och vänd ner spenaten strax innan servering.
  4. Skölj shiratakinudlarna noga. Lägg ner hastigt i kokande vatten för att bli varma. Servera nudlarna till kycklingfärsgrytan.

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.