Asiatisk kycklingfärsgryta med böngroddar och lime
Idag bjuder vi på en lättlagad, välsmakande och kalorisnål måltid. En portion innehåller endast 307 kalorier om du serverar den tillsammans med shiratakinudlar. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 st Chili, röd
- 600 g Kycklingfärs KRONFÅGEL
- 150 g Purjolök
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 25 g Ingefära
- 1 st Lime
- 2 msk Fisksås Tra Chang
- 2 msk Sojasås
- 180 g böngroddar
- 130 g Spenat färsk
- 1 dl Kokosmjölk,
- 400 g Shiratakinudlar
Gör så här:
- Lägg ner färsen i en stekgryta. Pressa ner vitlök och stek på medelvärme.
- Finhacka chili, strimla purjolöken fint, skala och riv ingefäran. Vänd ner ingredienserna i kycklingfärsen. Stek till färsen är torr.
- Häll ner soja, fisksås, kokosmjöl, skal och saft från lime samt böngroddar i kycklingfärsen. Rör runt och låt stå någon minut. Tag stekgrytan från värmen och vänd ner spenaten strax innan servering.
- Skölj shiratakinudlarna noga. Lägg ner hastigt i kokande vatten för att bli varma. Servera nudlarna till kycklingfärsgrytan.
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.