Asiatisk nudelsallad
Supergod sallad med asiatiska smake så som ingefära, soja, chili och lime. För att spara extra tid kan du köpa färdigstrimlad morot/vitkål. Jag serverade salladen till halstrad tonfisk som jag strödde med rostade sesamfrön. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 st Röd chili
- 250 g Vitkål
- 250 g Morot
- 250 g böngroddar
- 300 g Sjögräsnudlar
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 0.5 dl Vitvinsvinäger 6% Druvan
- 0.5 dl Japansk soja Inproba
- 1 msk Japansk soja Inproba
- 2 msk Fisksås Tra Chang
- 20 g Ingefära
- 0.5 st Lime
- 1 msk Sesamolja
Gör så här:
- Riv morötterna grovt och hyvla vitkålen med osthyvel till tunna strimlor. Lägg i en stor skål.
- Skölj sjögräsnudlarna och blanda ner i kålen tillsammans med böngroddar.
- Finhacka chilin, pressa vitlöken, finriv ingefäran och blanda med vinäger, soja, fisksås, sesamolja och saft från limen. Häll dressingen över nudelsalladen och blanda väl.
Serveringstips
Till halstrad tonfisk eller stekt kyckling.
Gillar
Kommentarer
-
Hej Jessica, du har skrivit japansk soja 0,5 dl samt 1 msk, vilket ska det vara?
-
Tack för uppmärksammandet!
Det är 0,5 dl japanska soja, 1 msk kinesisk soja. Uppdaterar genast.
Hoppas allt är bra med dig!
Logga in för att skriva en kommentar.