icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
2 augusti 2020 09:28

Asiatisk nudelsallad med räkor

d45380f3-61f6-4b31-a68e-e799c9da6682.jpg

Här kommer ett recept på en enkel asiatisk sallad. I receptet har jag använt glasnudlar, men det går lika bra med risnudlar eller shiratakinudlar. Det är oljan som sätter smak på salladen och det är typsika asiatiska smaker så som lime, ingefära, chili, soja och koriander. Gillar du inte koriander så hoppa denna. Då är det gott att strö över lite rostade sesamfrön istället. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.

Ingredienser till 4 portioner:      

  • 0.5 Kruka Koriander

  • 200 g Glasnudlar

  • 1 st Paprika röd

  • 160 g Sockerärter

  • 10 cm Purjolök

  • 100 g Mangold

  • 360 g Ishavsräkor skalade, styckfrysta FELDTS

  • 1 st Lime

  • 50 g Ingefära

  • 1 msk Sesamolja

  • 10 g Sambal oelek

  • 2.5 msk Japansk sojasås EKO URTEKRAM

Gör så här:

  1. Lägg de tinade räkorna i en sil och låt rinna av.
  2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll därefter även upp dessa i en sil och låt rinna av.
  3. Kärna ur paprikan. Strimla paprika, sockerärtor, mangold och purjolök. Använd den mörkare delen av purjolöken för att få en mildare löksmak.
  4. Blanda ihop riven ingefära, pressad lime, sesamolja, sambal oelek och soja i en stor skål eller bunke.
  5. Vänd ner nudlar, grönsaker och räkor i sojablandningen. Blanda väl. Smaka av med salt.
  6. Lägg upp på tallrikar och toppa med hackad koriander.

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.