Asiatisk nudelsallad med räkor
Här kommer ett recept på en enkel asiatisk sallad. I receptet har jag använt glasnudlar, men det går lika bra med risnudlar eller shiratakinudlar. Det är oljan som sätter smak på salladen och det är typsika asiatiska smaker så som lime, ingefära, chili, soja och koriander. Gillar du inte koriander så hoppa denna. Då är det gott att strö över lite rostade sesamfrön istället. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 0.5 Kruka Koriander
- 200 g Glasnudlar
- 1 st Paprika röd
- 160 g Sockerärter
- 10 cm Purjolök
- 100 g Mangold
- 360 g Ishavsräkor skalade, styckfrysta FELDTS
- 1 st Lime
- 50 g Ingefära
- 1 msk Sesamolja
- 10 g Sambal oelek
- 2.5 msk Japansk sojasås EKO URTEKRAM
Gör så här:
- Lägg de tinade räkorna i en sil och låt rinna av.
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll därefter även upp dessa i en sil och låt rinna av.
- Kärna ur paprikan. Strimla paprika, sockerärtor, mangold och purjolök. Använd den mörkare delen av purjolöken för att få en mildare löksmak.
- Blanda ihop riven ingefära, pressad lime, sesamolja, sambal oelek och soja i en stor skål eller bunke.
- Vänd ner nudlar, grönsaker och räkor i sojablandningen. Blanda väl. Smaka av med salt.
- Lägg upp på tallrikar och toppa med hackad koriander.
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.