Asiatiska kycklingköttbullar
Idag bjuder vi på saftiga och smakrika kycklingköttbullar. De är enkla att göra och passar både till vardag och helg. En portion innehåller 265 kcal, 28 g protein, 8 g kolhydrater och 12 g fett. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Till 4 portioner behöver du:
- 500 g Kycklingfärs Kronfågel
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 1 msk Färsk ingefära, riven
- 1 msk Japansk soja Inproba
- 1 msk Sesamolja
- 6 cm Purjolök
- 1 st Ägg konventionellt rått
- 1.5 msk Pofiber - Potatisfiber, Semper
- 45 g Hoisin Sauce Peking Wok Happy Buddha
- 2 msk Japansk soja Inproba
- 5 g Vitvinsvinäger
- 1 tsk Sesamolja
Gör så här:
- Bland ihop kycklingfärs, pressad vitlök, riven ingefära, soja, (1 msk) sesamolja, finhackad purjolök, ägg och pofiber i en skål. Fukta händerna och forma till köttbullar, ca 20 st.
- Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och ställ in i 200 grader ugn 15-18 minuter. Vänd på köttbullarna efter halva tiden.
- Blanda ihop ingredienserna till glazen i en kastrull, det vill säga hoizinsås, japansk soja, vitvinsvinäger och sesamolja. Koka upp till såsen tjocknar lite. Lägg upp köttbullarna i en skål och häll över glazen. Toppa eventuellt med rostade sesamfrön.
Serveringstips
Passar bra till ris, nudlar eller en krispig sallad.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.