icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
10 augusti 2025 08:39

Asiatiska kycklingköttbullar

5cbd130b-82a8-4174-86a4-30c2b8a0bb90.jpg

Idag bjuder vi på saftiga och smakrika kycklingköttbullar. De är enkla att göra och passar både till vardag och helg. En portion innehåller 265 kcal, 28 g protein, 8 g kolhydrater och 12 g fett. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.

Till 4 portioner behöver du:

  • 500 g Kycklingfärs Kronfågel
  • 1 klyfta(or) Vitlök
  • 1 msk Färsk ingefära, riven
  • 1 msk Japansk soja Inproba
  • 1 msk Sesamolja
  • 6 cm Purjolök
  • 1 st Ägg konventionellt rått
  • 1.5 msk Pofiber - Potatisfiber, Semper
  • 45 g Hoisin Sauce Peking Wok Happy Buddha
  • 2 msk Japansk soja Inproba
  • 5 g Vitvinsvinäger
  • 1 tsk Sesamolja

Gör så här:

  1. Bland ihop kycklingfärs, pressad vitlök, riven ingefära, soja, (1 msk) sesamolja, finhackad purjolök, ägg och pofiber i en skål. Fukta händerna och forma till köttbullar, ca 20 st.
  2. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och ställ in i 200 grader ugn 15-18 minuter. Vänd på köttbullarna efter halva tiden.
  3. Blanda ihop ingredienserna till glazen i en kastrull, det vill säga hoizinsås, japansk soja, vitvinsvinäger och sesamolja. Koka upp till såsen tjocknar lite. Lägg upp köttbullarna i en skål och häll över glazen. Toppa eventuellt med rostade sesamfrön.

Serveringstips

Passar bra till ris, nudlar eller en krispig sallad.

 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.