icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
4 juni 2017 09:10
2

Auberginerullar med tomat och mozzarella

852c4dc8-878b-4a0b-be18-068665d1470a.jpg

Hur har er vecka varit? Själv har jag spenderat en hel del tid i köket med att komponera och provsmaka nya rätter. Jag håller på att ta fram en ny liberal LCHF meny och denna vegetariska gratäng kommer att vara med i denna. Hoppas det ska smaka!

Till 4 portioner behöver du:
2,0 st Aubergine
100,0 gram Spenat färsk
2,0 st Lök gul eller röd
2,0 klyfta(or) Vitlök
200,0 gram Cream Cheese 30% ARLA
30,0 gram Smör fett 80 %
2,0 nypa Salt
2,0 krm Svartpeppar
800,0 gram Tomater krossade konserv m lag
2,0 msk Tomatpuré konc konserv
10,0 gram Sambal oelek
250,0 gram Mozzarella ost fett 20 % 
4,0 msk Olivolja
2,0 msk Oregano, torkad

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär auberginen på längden i 0,5-1cm tjocka skivor. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olivoljan och salta. Sätt in i ugn ca 10 minuter. Tag ut och ställ sedan åt sidan för att svalna.

2. Hacka löken och fräs den i en panna i smör med pressad vitlök. Tillsätt spenaten och fräs tills vattnet försvinner. Rör ner cream cheese och rör runt tills den smälter. Smaka av med salt och peppar.

3. Lägg spenatfyllningen på auberginerna och rulla ihop dem till rullar. Lägg i en lite ugnstålig form.

4. Blanda ihop de krossade tomaterna med tomapuré, sambal och oregano. Smaka av med salt och peppar.

5. Häll tomatsåsen över auberginrullarna. Skär mozzarellaosten i tunna skivor och lägg ovanpå rullarna. Gratinera i 200 graders ugn ca 15 minuter eller tills osten fått färg.

Du som är plusmedlem hittar receptet här.

Gillar

Kommentarer

  • 4 juni 2017 09:28
    Bella50

    Här har varit trädgård...trädgård...och lite annat. Det ser gott ut. 

    Jag älskar alla grönsaker 😋 Ha en bra dag i livet 👍

  • 4 juni 2017 20:24
    aregnisw

    Tack för receptet det ska jag prova har redan köpt lite men nu ska jag bara skaffa lite mera som ska vara i receptet för det låter jättegott yes

Logga in för att skriva en kommentar.