Auberginerullar med tomat och mozzarella
Hur har er vecka varit? Själv har jag spenderat en hel del tid i köket med att komponera och provsmaka nya rätter. Jag håller på att ta fram en ny liberal LCHF meny och denna vegetariska gratäng kommer att vara med i denna. Hoppas det ska smaka!
Till 4 portioner behöver du:
2,0 st Aubergine
100,0 gram Spenat färsk
2,0 st Lök gul eller röd
2,0 klyfta(or) Vitlök
200,0 gram Cream Cheese 30% ARLA
30,0 gram Smör fett 80 %
2,0 nypa Salt
2,0 krm Svartpeppar
800,0 gram Tomater krossade konserv m lag
2,0 msk Tomatpuré konc konserv
10,0 gram Sambal oelek
250,0 gram Mozzarella ost fett 20 %
4,0 msk Olivolja
2,0 msk Oregano, torkad
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär auberginen på längden i 0,5-1cm tjocka skivor. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olivoljan och salta. Sätt in i ugn ca 10 minuter. Tag ut och ställ sedan åt sidan för att svalna.
2. Hacka löken och fräs den i en panna i smör med pressad vitlök. Tillsätt spenaten och fräs tills vattnet försvinner. Rör ner cream cheese och rör runt tills den smälter. Smaka av med salt och peppar.
3. Lägg spenatfyllningen på auberginerna och rulla ihop dem till rullar. Lägg i en lite ugnstålig form.
4. Blanda ihop de krossade tomaterna med tomapuré, sambal och oregano. Smaka av med salt och peppar.
5. Häll tomatsåsen över auberginrullarna. Skär mozzarellaosten i tunna skivor och lägg ovanpå rullarna. Gratinera i 200 graders ugn ca 15 minuter eller tills osten fått färg.
Du som är plusmedlem hittar receptet här.
Gillar
Kommentarer
-
Här har varit trädgård...trädgård...och lite annat. Det ser gott ut.
Jag älskar alla grönsaker 😋 Ha en bra dag i livet 👍
-
Tack för receptet det ska jag prova har redan köpt lite men nu ska jag bara skaffa lite mera som ska vara i receptet för det låter jättegott
Logga in för att skriva en kommentar.