Baconburgare med rökt paprika
Sensommarvärme i Malmö igår, så vi passade på att grilla. Dessa hamburgare blev bara så goda! Kombinationen av bacon, rökt paprika och och chili blev verkligen lyckad. Toppade burgarna med en skiva ost och serverade dem tllsammans med grillade grönsaker och en sås bestående av creme fraiche, vitlök och sambal oelek. Så gott och så enkelt!
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 st Röd chili
- 2 tsk Paprikapulver
- 500 g Köttfärs blandfärs (50% nöt 50% gris)
- 1 st Lök gul,
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 0.5 paket(er) a´140 gr Gris bacon
- 1 msk Rökt paprikapulver
Gör så här:
- Finhacka lök och röd chili.
- Kör baconet till en smet i mixer, alternativt finhacka så smått du bara kan.
- Blanda ihop alla ingredienser och forma därefter till fyra hamburgare.
- Lägg på grillen och grilla tills de är genomstekta.
Variationstips
Blandfärsen kan bytas ut mot fläsk, nöt eller lamm. Allt efter tycke och smak. Hamburgarna går även att steka, både i stekpanna och ugn men blir godast om de grillas.
Gillar
Kommentarer
-
Ser , som allt du gör, mumsigt ut Jessica.
Önskar dig en fin höst 🍂🍁🌿
Senast uppdaterad 22 september 2019 12:46
-
Tack fina Bella! Önskar dig detsamma 🙏🏻🤗
-
Mmmmmums!
-
Hett tips inför hälsoresan😉🤗
Logga in för att skriva en kommentar.