Baconlindad halloumi
Vi har haft strålande sol här uppe i Hälsingland hela helgen och grillsäsongen är officiellt igång :D Igår blev det baconlind halloumi och baconlindad mögelost. Till detta hade vi grillade grönsaker och en stoooor blandad sallad med en mix av gröna blad, avokado, sockerärtor, edamamebönor, sparris, vattenmelon och rostade pinjenötter. Så gott!
Du som är plusmedlem hittar receptet här.
Ingredienser till 4 personer:
400,0 gram Halloumi Ekologisk Fontana
2,0 paket(er) a´140 gr Gris bacon
Gör så här:
1. Skär osten i stavar och rulla in varje bit i en baconskiva.
2. Grilla ca 5 minuter tills baconet får lite färg. Vänd stängerna under grillningen.
Gillar
Kommentarer
-
Denna ”gnissel-ost” blev ingen favorit vid vårt första möte.
Ska dock prova igen ... att baconlinda och grilla. Tack ✌️😄
-
Dundergott, tack!
-
Undrar om det går att steka i grillpanna på spisen eller eventuellt i ugnen eftersom jag tycker det är bökigt att tända grillen för 1 person
Härlig sallad till.
-
Hej Lovis!
Ugn funkar säkert det med. Förstår att man inte tänder grillen för 1 person
Logga in för att skriva en kommentar.