Baconlindad kyckling med vitlökssås
Att linda bacon runt kycklingen gör den extra saftig och god. Servera tillsammans med ugnsrostade grönsaker och en kall vitlökssås. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 tsk Timjan, torkad
- 1 krm Grovmalen svartpeppar
- 1 nypa Salt
- 600 g Kyckling bröstfilé u skinn rå
- 1 paket(er) a´140 gr Gris bacon
- 2 dl Turkisk Yoghurt
- 2 msk Majonnäs fett 80%
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 600 g Morot
- 200 g Palsternacka
- 2 msk Olivolja
Gör så här:
- Halvera kycklingfileérna i på längden. Salta och peppra. Linda en baconskiva runt varje kycklingbit. Bryn runt om i en torr, het stekpanna till de får färg. Lägg därefter i en ugnsform och ställ in i ugn 225 graders ugn ca 10 minuter. Tag ut ur ungen och täck formen med folie.
- Skala och skär rotrukterna i bitar. Lägg i en ugnssäker form och häll över olivolja. Krydda med salt, peppar och timjan. Ställ in i 225 graders ugn ca 20 minuter. Plåten kan gå i samtidigt som kycklingen förutsatt att du har en varmluftsugn.
- Bland ihop turkisk yoghurt med majonnäs och pressad vitlök. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera till kycklingen och rotfrukterna.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.