icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
22 april 2022 19:26
2

Bakad rotselleri med smör och parmesan

965532d5-23c2-4c19-a07f-72a74e1429f3.jpeg

Här kommer ett supergott recept på ugnsbakad rotselleri. Servera istället för klyftpotatis till kött, fisk eller kyckling. Du som är plusmedlem hittra även recepte här.

Ingredienser till 4 portioner:        

  • 1 krm mellanmalen svartpeppar

  • 0.5 tsk Salt

  • 800 g Rotselleri

  • 2 msk Smör fett 80 %

  • 1 klyfta(or) Vitlök

  • 1 st Lök gul,

  • 50 g Smör fett 80 %

  • 0.5 dl Parmesanost hårdost riven fett 30%

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200 grader. Skölj rotsellerin väl och dela i större bitar. Lägg i en ugnsfast form och blanda med smält smör och salt. Baka i ugn ca 60 minuter.
  2. Skala och hacka den gula löken fint. Skala och pressa vitlöken.
  3. Bryn smör i en kastrull tills det blir gyllene. Lägg ner lök och vitlök och låt mjukna.
  4. Ta ut rotsellerin ur ugnen och skeda över det brynta smöret. Strö över riven parmesan innan servering.

Serveringstips

Servera som tillbehör till kyckling, kött eller fisk

Gillar

Kommentarer

  • 23 april 2022 12:55
    Foxy

    Det ska jag testa ser gott ut smiley

  • 24 april 2022 19:25

    Supergott, lovarsmiley

Logga in för att skriva en kommentar.