Bakad rotselleri med smör och parmesan
Här kommer ett supergott recept på ugnsbakad rotselleri. Servera istället för klyftpotatis till kött, fisk eller kyckling. Du som är plusmedlem hittra även recepte här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 krm mellanmalen svartpeppar
- 0.5 tsk Salt
- 800 g Rotselleri
- 2 msk Smör fett 80 %
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 1 st Lök gul,
- 50 g Smör fett 80 %
- 0.5 dl Parmesanost hårdost riven fett 30%
Gör så här:
- Värm ugnen till 200 grader. Skölj rotsellerin väl och dela i större bitar. Lägg i en ugnsfast form och blanda med smält smör och salt. Baka i ugn ca 60 minuter.
- Skala och hacka den gula löken fint. Skala och pressa vitlöken.
- Bryn smör i en kastrull tills det blir gyllene. Lägg ner lök och vitlök och låt mjukna.
- Ta ut rotsellerin ur ugnen och skeda över det brynta smöret. Strö över riven parmesan innan servering.
Serveringstips
Servera som tillbehör till kyckling, kött eller fisk
Gillar
Kommentarer
-
Det ska jag testa ser gott ut
-
Supergott, lovar
Logga in för att skriva en kommentar.